Google studiază utilizatorul român de Internet; Iată ce au descoperit!

Autor:  | Publicat în:  Aspecte Sociale 1.031 ori
<b>Google studiază utilizatorul român de Internet; Iată ce au descoperit!</b>Se pare ca romanii sunt cei mai mobili utilizatori de Internet din această zonă a Europei, majoritatea începându-și ziua online. Aceste informații și altele despre profilul Internautului roman au apărut în cadrul unui studiu numit "Internetul în...

Se pare ca romanii sunt cei mai mobili utilizatori de Internet din această zonă a Europei, majoritatea începându-și ziua online. Aceste informații și altele despre profilul Internautului roman au apărut în cadrul unui studiu numit "Internetul în viața de zi cu zi", comandat de Google și realizat în 5 țări.

Studiul a fost realizat în aceste țări: România, Cehia, Slovacia, Ungaria și Polonia, iar romanii par a avea o atitudine deschisă față de noile tehnologii și apreciază tabletele și smartphone-urile mai mult decât polonezii sau maghiarii. Doar 32% dintre romani folosesc Internetul aproape în fiecare zi în medie, cel mai scăzut procent din țările implicate în studiu. Ungaria atinge 62%, iar Slovacia 61%.

67% din romani folosesc smartphone-uri sau telefoane pentru a se conecta la Internet, iar 32% se bazează pe tablete, procente mai mari decât în celelalte țări. De asemenea 75% accesează pagini de socializare și 72% comunica online prin mesaje text, iar femeile socializează mai mult decât bărbații via web. O treime dintre internauții romani intra pe web de îndată ce se trezesc, iar numai 35% dintre cei care intră online fac operațiuni bancare astfel.

Tot romanul este blogger împătimit, cu 12% dintre cei chestionați deținând bloguri, în vreme ce în celelalte țări procentul e aproape de 2 ori mai mic. Alarmă, ceasul și cameră sunt cele mai populare aplicații smartphone, utilizate de 80% dintre romani, iar dacă telefonul e conectat la Internet, funcțiile informative (41%) și de divertisment (34%) primează.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×