HTC Își postează veniturile pe trimestrul 3: scădere de profit și cădere liberă!

Autor:  | Publicat în:  HTC 822 ori
<b>HTC Își postează veniturile pe trimestrul 3: scădere de profit și cădere liberă!</b>Se pare că e ziua etalării rezultatelor financiare, de vreme ce Apple, Samsung și acum și HTC și-au anunțat performanțele și vânzările pe ultimele 3 luni. După cum știți intrăm în trimestrul 4 fiscal și astfel aflăm acum rezultatele pe...

Se pare că e ziua etalării rezultatelor financiare, de vreme ce Apple, Samsung și acum și HTC și-au anunțat performanțele și vânzările pe ultimele 3 luni. După cum știți intrăm în trimestrul 4 fiscal și astfel aflăm acum rezultatele pe trimestrul 3, care nu sunt deloc bune pentru HTC.

HTC a obținut 2.4 miliarde de dolari în ultimele 3 luni, cu 48% mai puțin decât în trimestrul 3 din 2011 și cu 23% mai puțin decât în trimestrul 2. Profitul operațional a încasat o lovitură serioasă, scăzând cu 76% față de anul trecut, la doar 167 de milioane de dolari. E drept că HTC se aștepta la astfel de rezultate și prevenise deja investitorii, dar totuși lucrurile stau destul de rău. Vestea bună e că HTC a reușit să mai reducă din costuri în ultimele luni.

Cheltuielile operaționale au scăzut cu 29% față de anul trecut, mai ales pe zona de marketing. Asta înseamnă și că s-au investit mai puțini bani în cercetare și dezvoltare, din păcate. HTC are acum o sumă cash cu 50% mai mică decât anul trecut, iar predicțiile analiștilor afirma că trimestrul 4 nu va fi nici el prea generos, cu venituri de doar 2.1 miliarde de dolari. Credeți că se va simți aportul telefoanelor Windows Phone 8 HTC 8S și 8X și al phabletului HTC de 5 inch în aceste cifre?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×