Înlocuitor de Google Services? Huawei propune Huawei Mobile Services, propriul ecosistem alternativ

5.081 ori
<b>Înlocuitor de Google Services? Huawei propune Huawei Mobile Services, propriul ecosistem alternativ</b>Văzând că nu sunt şanse ca Google sau sau Trump să revină la sentimente mai bune legate de Huawei, compania chineză ar fi pregătit alternative la serviciile Google. E vorba despre un ecosistem de Huawei Mobile Services,

Văzând că nu sunt şanse ca Google sau sau Trump să revină la sentimente mai bune legate de Huawei, compania chineză ar fi pregătit alternative la serviciile Google. E vorba despre un ecosistem de Huawei Mobile Services, care ar urma să debuteze în curând. La drept vorbind o buna parte din ecosistem o stiam deja ca apps preinstalate pe telefoane Huawei. Despre ce e vorba mai exact aflaţi mai jos.

Huawei Mobile Services

Cunoscută sub numele de "HMS Services" (Huawei Mobile Services), suita aceasta a fost descoperită în codul noii versiuni de test a Huawei Sports Health, o aplicaţie de fitness. Începem să înţelegem de ce a zis Huawei că nu vrea să renunţe la Android în favoarea lui Harmony OS. La Google Services aparent poate renunţa şi să le înlocuiască cu variantele proprii. Sunt foarte multe certificări de obţinut şi dezvoltatori de strâns în jurul unui asemenea proiect, care nu se face de azi pe mâine.

Huawei Mobile Services

Vă reamintesc că fără Google Services telefoanele Huawei Mate 30 sunt mai nesigure şi au funcţionalităţi vitale lipsă. Chiar şi cu workaround-uri, nu se pot face plăți bancare, au Netflix limitat 480p şi securitate precară. Huawei Mobile Services primise un teaser în timpul conferinţei pentru dezvoltatori a celor de la Huawei din această vară. Atunci a fost lansat un soi de developer kit şi acum ar trebui să începem să vedem rezultatele.

Huawei Mobile Services

Huawei Mobile Services este o suită de aplicaţii şi servicii pentru ecosistemul ce cuprinde terminalele companiei. Conform Huawei, este realizat din dorinţa de a oferi o experienţă mai inteligentă, mai rapidă şi mai bine conectată. Iată cum sună lista de aplicaţii şi servicii incluse pe care le ştim în acest moment:

  • AppGallery (Huawei App Store)
  • Browser (Huawei Browser)
  • Mobile Cloud (Huawei Mobile Cloud)
  • Themes (Huawei Theme)
  • Music (Huawei Music)
  • Video (Huawei Video)
  • Reader (Huawei Reader)
  • Assistant and more (Huawei Assistant, etc.)

O parte din aplicaţiile HMS sunt disponibile deja. Le găsim în peste 170 de ţări, iar Huawei Browser are peste 200 de milioane de descărcări, în vreme ce Huawei Cloud are 160 de milioane de descărcări. Magazinul de aplicaţii App Gallery este disponibil din aprilie 2018 şi deserveşte 390 de milioane de utilizatori activi pe lună, în 170 de ţări.

Huawei Mobile Services

Trebuie spus totuşi că multă lume care cumpără un telefon Huawei cu Android şi Play Store la bord probabil nu se simte tentat să caute aplicaţii în App Gallery sau să folosească Huawei Browser în loc de Chrome. Poate doar playerele muzicale şi video să mai fie folosite, în vreme ce pe Huawei Assistant nu prea l-am văzut până acum.

Huawei Mobile Services

Rămâne de văzut în ce măsură publicul vestic poate fi atras de HMS sau nu... Eu cred că exclusivităţile ar putea să o facă, mai ales din rândul jocurilor acelor FPS cool care sunt disponibile doar în China sau doar pe iOS. Aş vrea neapărat să avem detalii şi despre framework-ul din spatele lui Huawei Mobile Services şi despre securitate, Widevine DRM şi alte lucruri similare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×