Iată cum arată calendarul cu lansări Allview pe anul 2016, în urma unor teasere: Force Touch, Continuum şi proiectoare

Autor:  | Publicat în:  Allview 2.631 ori
<b>Iată cum arată calendarul cu lansări Allview pe anul 2016, în urma unor teasere: Force Touch, Continuum şi proiectoare</b>Pentru că anul 2015 e aproape &icirc;ncheiat, e momentul să ne g&acirc;ndim la 2016 şi pe l&acirc;ngă speculaţii şi predicţii avem şi teasere, cel puţin c&acirc;nd vine vorba de produsele Allview lansate anul viitor. Compania braşoveana a oferit...

Pentru că anul 2015 e aproape încheiat, e momentul să ne gândim la 2016 şi pe lângă speculaţii şi predicţii avem şi teasere, cel puţin când vine vorba de produsele Allview lansate anul viitor. Compania braşoveana a oferit teasere pentru aceste viitoare terminale în calendarul sau, ale cărui file le disecam mai jos.

Ianuarie: P8 Energy Mini, eventual şi un P8 Energy Plus

Luna ianuarie a anului viitor stă sub semnul gamei Energy, după cum ne arată teaserul. Aflaţi că Allview a prezentat deja teasere cu Allview P8 Energy Mini, dar ar putea exista şi un P8 Energy Plus, ele fiind variantele integrate locale ale lui Gionee Marathon M5 Plus şi M5 Lite. Modelul P8 Energy Mini ar trebui să aducă o baterie de 4000 mAh şi un ecran de 5 inch, iar cel P8 Energy Plus o baterie de 5020 mAh şi un ecran Full HD de 6 inch, plus port USB Type C.

Februarie: sub semnul lui Soul şi cu piele pe spate

Februarie: sub semnul lui Soul şi cu piele pe spate

Luna februarie stă sub semnul gamei Soul, gama principală de telefoane de la Allview, handseturi care de obicei vin cu dotări high end sau midrange. Terminalele Soul se remarcă de obicei şi prin talia foarte subţire şi a trecut ceva vreme de când Allview nu a mai lansat unul dintre acele terminale cu grosime sub 6 mm, deci poate ar fi cazul. Corpurile din sticla sunt iarăşi o posibilitate, deşi teaserul mă duce cu gândul la un strat din piele mai degrabă.

Martie: Magic... Touch?

Martie: Magic... Touch?

Teaserul Allview pare să indice cuvântul Magic şi vedem un deget care atinge ecranul, fix pe acel simbol. Nu pot să nu mă gândesc la o tehnologie în genul lui Force Touch sau 3D Touch, un nou nivel de interacţiune cu handseturile companiei braşovene. Astfel, în funcţie de presiunea aplicată ecranului, vom da comenzi diferite telefonului. Dacă ne uităm cu atenţie la imagine remarcăm şi faptul că terminalul are muchii uşor curbate, deci ni se pregăteşte şi un design arătos.

Aprilie: Viper is back!

Aprilie: Viper is back!

Gama Viper revine în mijlocul primăverii, cu noi modele tinereşti şi probabil accesibile, cu dotări midrange şi cutii în formă de prismă, sunt sigur. Nu e deloc exclus ca aceste modele să vină cu Android 6.0 Marshmallow, camere selfie performante, având în vedere direcţionarea către publicul tânăr, eventual şi corpuri metalice solide. Ne vom întâlni probabil cu acest handset la MWC 2016.

Mai: Windows 10 + hibrid

Mai: Windows 10 + hibrid

Luându-ne după imaginea teaser, am putea spune că Allview ne pregăteşte fie un laptop cu Windows 10, fie o tabletă hibrid cu acelaşi OS. Terminalul ar putea avea o diagonală de 10 inch, tastatura detaşabilă full QWERTY, un procesor Intel şi o cantitate generoasă de RAM. Fiind şi Paştele pe 1 mai, mă aştept la promoţii speciale şi oferte pe bază de Office în acea perioadă, la pachet cu tableta.

Iunie: Continuum

Iunie: Continuum

Probabil cel mai clar teaser e cel asociat lunii iunie a anului viitor, care ne prezintă un handset cu Windows 10 Mobile conectat la un laptop cu Win 10. E posibil să fie totuşi vorba de un terminal care vine cu funcţia Continuum şi duce experienţa de pe handset pe un dock cu Windows 10 în varianta full. Ce e cert e că vom vedea un smartphone cu Windows 10 Mobile prezentat în vara, eventual şi o nouă tableta hibrid sau laptop, pentru că modelul din imagine nu seamănă cu cel din luna mai.

Iulie: curbura şi difuzorul

Iulie: curbura şi difuzorul

Sunt sigur că Allview va lansa un handset cu muchii curbate chiar înaintea lunii iulie a anului viitor, dar dacă mă iau după teaserul asociat acelei luni, atunci vom vedea un handset cu corp metalic şi o curbură în zona inferioară a terminalului, unde se afla şi difuzorul. Dar poate că nu e vorba de un telefon, ci de o tabletă, totuşi... având în vedere lipsa unui port USB în acea zonă inferioara mai ales. Şi am un feeling că nici tableta nu va fi, ci mai degrabă un smartwatch surpriză.

August: Xtreme şi foarte subţire

August: Xtreme şi foarte subţire

Ultima lună de vară ar trebui să ne aducă un nou flagship al companiei transilvănene, un model din gama Xtreme. Nu m-ar mira să vedem 4 GB RAM la bord, o cameră cu rezoluţie peste 20 de megapixeli şi dacă ne luăm după imagine şi un sasiu foarte subţire. Un ecran edge to edge nu este exclus, iar dacă ne luăm după X2 Xtreme şi bateria ar trebui să fie generoasă, iar corpul să fie metalic. Android 6.0 ar trebui să fie deja o dotare stas la acel moment.

Septembrie: cameraphone cu UI foto nou

Septembrie: cameraphone cu UI foto nou

Luna septembrie are un teaser ceva mai misterios, care pare totuşi axat pe o cameră de top. Fie că ea va fi o cameră selfie high end sau una principală, ce e sigur că e vom primi opţiuni avansate de captură. Mă aştept ca Allview să introducă mai multe reglaje Pro şi manuale pentru cameră, cu setări mai ample pentru  ISO, balans de alb, expunere, shutter speed, focalizare, metering şi altele. Filmarea 4K ar trebui să devină ceva comun pe handseturile mai bine dotate ale companiei.

Octombrie:  tabletă cu proiector

Octombrie: tableta cu proiector

Teaserul pare a indica foarte clar sosirea în octombrie a unei tablete cu proiector, cam în stilul lui Lenovo Yoga Tab 3 Pro pe care îl testam în aceste zile. Nu ştim dacă acest model va avea Android la bord sau Windows 10, dar bănuim că pe lângă proiector, va avea şi o baterie generoasă şi difuzoare puternice, pentru a oferi o experienţă multimedia de top. Poate vedem şi un abonament la un serviciu video on demand la pachet.

Noiembrie: fitness, IoT, TV?

Noiembrie: fitness, IoT, TV?

Probabil cel mai vag teaser e cel pentru luna noiembrie, în care acea lampă ne poate duce cu gândul la soluţii smart home/Internet of Things. Observăm şi parametri şi grafice cu privire la fitness, deci ne gândim la o brăţară de fitness sau smartwatch. Şi totuşi acel ecran mare duce cu gândul la un televizor, sau poate e vorba de un hub că Apple TV, care reuneşte şi IoT şi brăţara sub aceeaşi umbrelă.

Decembrie: Minority Report/ VR

Decembrie: Minority Report/ VR

Sunt tentat să cred că Allview va lansa o oglindă smart la finalul anului viitor, una capabilă să realizeze selfie-uri şi să afişeze şi date meteo. Totuşi, am o presimţire că e vorba mai degrabă de un headset VR cumva, segment care va creşte exponenţial în următorii ani şi care e deja abordat de mai toate companiile producătoare de terminale mobile. Interfaţa arata excelent, fiind foarte minimalista.

Cam aşa sună următoarele 12 luni când vine vorba de produsele noi Allview, evident speculând pe seama teaserelor. Priviţi deci cu precauţie aceste informaţii, cu toate că anumite trenduri sunt clare, mai ales migraţia spre Windows 10 Mobile, Continuum, muchii curbate şi 3D Touch. Aşteptam să fim uimiţi în următoarele luni de Allview şi surprinşi de produsele lor.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×