Intel anunță compatibilitate 64 bit pentru terminalele Android și un nou model Bay Trail 64 bit

Autor:  | Publicat în:  Intel 1.136 ori
<b>Intel anunță compatibilitate 64 bit pentru terminalele Android și un nou model Bay Trail 64 bit</b>în această lună nu a avut loc doar IFA 2013, ci și IDF 2013, o serie de conferințe ale celor de la Intel, în cadrul cărora am aflat planurile de viitor ale companiei. Printre cei prezenți s-a numărat și Sundar Pichai, vicepreședinte al...

în această lună nu a avut loc doar IFA 2013, ci și IDF 2013, o serie de conferințe ale celor de la Intel, în cadrul cărora am aflat planurile de viitor ale companiei. Printre cei prezenți s-a numărat și Sundar Pichai, vicepreședinte al secțiunii Android, Chrome și Apps de la Google.

Cu această ocazie Intel a anunțat suport pentru procesoare 64 bit pe Android. Vestea vine după ce iPhone 5S a dat startul implementării arhitecturii 64 bit pe telefoane, urmat apoi de un anunț similar din partea Samsung. Intel a anunțat și platforma Bay Trail, care va avea la rândul său varianta 64 bit, se pare. Un astfel de CPU va sosi în primul trimestru al anului viitor și ar perfect pentru tabletele de nouă generație.

Din seria Bay Trail, gama Z3000 este creată special pentru tablete cu Android și Windows 8.1. Z3000 este urmașul seriei Atom și concurează direct cu procesoarele ARM. Cel mai puternic model din gama este un quad core, Z3770, cu frecvența de 2.4 GHz și suport pentru rezoluție de 2560 x 1600 pixeli. Intel a adăugat deja cod în Android Open Source Project asociat cu chipurile 64 bit.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×