Internetul Orange 4G la metrou și conexiunea 4G+ testate de Mobilissimo.ro pe Samsung Galaxy S5 4G+

Autor:  | Publicat în:  Orange 2.023 ori
<b>Internetul Orange 4G la metrou și conexiunea 4G+ testate de Mobilissimo.ro pe Samsung Galaxy S5 4G+</b>Dacă vă amințiti bine, acum ceva timp, mai precis săptămâna trecută, cei de la Orange au organizat un eveniment de presă în cadrul căruia a fost anunțată introducerea a două noi servicii. Printre acestea s-a numărat atât lansarea conexiunii...

Dacă vă amințiti bine, acum ceva timp, mai precis săptămâna trecută, cei de la Orange au organizat un eveniment de presă în cadrul căruia a fost anunțată introducerea a două noi servicii. Printre acestea s-a numărat atât lansarea conexiunii 4G la metrou, cât și anunțul cu privire la debutul comercial al internetului mobil 4G+.

La evenimentul în cauză ce a debutat în pasajul Universității, am primit spre teste un Samsung Galaxy S5 4G+, terminal care dispune după cum spune și denumirea sa de tehnologia LTE Cat. 6. Aflați că în cadrul unei astfel de conexiuni 4G+ suntem conectați de fapt la 2 rețele 4G pe frecvențe diferite, acesta fiind lucrul ce contribuie la o viteză dublă față de 4G.

Primul test pe care l-am realizat a fost făcut În gara Basarab

în rândurile de mai jos vă vom prezenta cum s-a descurcat internetul de la Orange în cursul zilei de ieri în diferite locații din București. Astfel, avem rezultate din SpeedTest ale vitezei la internet prin 4G, prin 4G+, cât și teste realizate la nivel subteran în metrou. Primul test pe care l-am realizat a fost făcut în gara Basarab. unde prin intermediul unei conexiuni 4G am obținut viteze cuprinse între 68 - 95 Mbps la download și viteze cuprinse între 19-26 Mbps la upload.

Orange - Internet 4G la Metrou

Mai apoi am ajuns la metrou, unde conexiunea 4G de la Orange ne-a oferit o viteză de 71 Mbps la download și 39 Mbps la upload pe peron, în timp ce așa cum era de așteptat, odată intrați în metrou, viteza a scăzut considerabil, aceasta fiind de 44 Mbps la download și 5 Mbps la upload. Cu toate acestea, internetul mobil nu a avut nici o problemă în rularea unui clip pe YouTube sau realizarea altor task-uri, semnalul fiind menținut tot timpul la nivel constant.

Orange internet 4G+ in Piata Universitatii

Imediat a urmat și testarea internetului mobil prin 4G+, conexiune ce este disponibilă doar în câteva locații din București, și în alte 5 orașe din România: Cluj, Brașov, Iași, Timișoara și Galați. Am ales să realizăm un test de viteză 4G+ în Piața Universității, locație unde am obținut 177 Mbps la download și o viteză de 29 Mbps la upload.

Așadar, din câte puteți vedea, Orange nu stă deloc rău la capitolul conexiune 4G+, vitezele promise de până la 300 Mbps fiind disponibile în București în Piața Victoriei. Desigur, pentru a beneficia de o astfel de viteză, va trebui ca mai întâi să achiziționăm un terminal ce adoptă standardul 4G+, numit și LTE-A, Orange oferind deja câteva soluții pentru clienți.

Printre acestea îl regăsim pe Samsung Galaxy S5 4G+, terminal ce nu diferă foarte mult față de versiunea standard, dar care aduce la pachet un procesor Snapdragon 805. Lista de terminale compatibile 4G+ continuă cu Samsung Galaxy Alpha și cu modem-ul Huawei E5786. Cum vi se pare noua viteză 4G+ de la Orange? Aveți în plan o eventuală portare către un alt operator în perioada următoare?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×