iOS 9 disponibil acum spre download, ocupă în jur de 1.2 GB; Iată ce aduce nou!

Autor:  | Publicat în:  Apple 2.215 ori
<b>iOS 9 disponibil acum spre download, ocupă în jur de 1.2 GB; Iată ce aduce nou!</b>Pentru că azi e 16 septembrie, a venit şi marele moment al actualizării la iOS 9. Apple oferă actualizarea chiar &icirc;n aceste clipe şi am primit confirmarea pe terminalele noastre după cum puteţi vedea mai jos. Aflaţi că pachetul software...

Pentru că azi e 16 septembrie, a venit şi marele moment al actualizării la iOS 9. Apple oferă actualizarea chiar în aceste clipe şi am primit confirmarea pe terminalele noastre după cum puteţi vedea mai jos. Aflaţi că pachetul software ocupa între 1.2 şi 1.8 GB în funcţie de terminal, faţă de anul trecut, când iOS 8 ocupa între 4.5 şi 5 GB.

Prezentat la WWDC 2015 în această vară iOS 9 nu aduce modificări de design, cât de funcţionalitate. Există totuşi schimbări subtile de UI, precum trecerea la fontul San Francisco şi o tastatură virtuală uşor modificată, cu caractere uppercase şi lowercase mai clar diferenţiate. Centrul de notificări acum grupează alertele după data şi ora şi nu după aplicaţie, ceea ce înseamnă o organizare mai bună.

De remarcat şi faptul că primim un nou App Switcher, care aminteşte puţin de cel din Android, o colecţie de "cards”  între care alternam prin swipe. Un alt lucru pe cât de important pe atât de mic şi discret în meniuri este un soi de mic buton Back, care apare în colţul din dreapta sus atunci când sunteţi într-o aplicatie şi daţi click pe un link sau o notificare pentru a intra în altă altă aplicaţie.

Dacă apăsaţi acel buton veţi reveni la aplicaţia precedentă. iOS 9 umbla şi la administrarea consumului de baterie, teoretic reuşind să ofere o oră în plus faţă de iOS. Un avantaj e şi noul mod Low Power, care scade luminozitatea şi dezactivează câteva dintre aplicatiile care se sincronizau în fundal. Tot la capitolul baterie, avem acum grafice mai clare cu privire la consumul fiecărei aplicaţii.

O altă noutate se afla în stânga ecranului Home principal, unde găsiţi un fel echivalent Siri pentru meniul Google Now. Aici Siri vă oferă contacte şi aplicaţii pe care vi le sugerează în funcţie de preferinţe. Siri va mai afişa şi diferite ştiri din Apple News şi shortcuturi către Apple Maps legate de zone pe care le vizitaţi des. Pe iPad iOS 9 aduce şi mai multe îmbunătăţiri, precum acel multitasking în split screen, care va lăsa să rulaţi două aplicaţii în acelaşi timp, împărţind ecranul în două.

O noutate este şi funcţia Slide Over, care va permite să treceţi o aplicaţie temporar şi parţial peste alta, pentru a o verifica rapid şi având interacţiune mai limitată. Practic, trageţi cu ochiul la un feed de Twitter în vreme ce editaţi un document de exemplu. Primim şi funcţionalitate picture in picture pentru playerul video, care va permite să minimizaţi fereastra de playback şi să o mişcaţi oriunde pe ecran, în vreme ce faceţi şi alte activităţi.

Split screen vine doar pe iPad Air 2, iPad Mini 4 şi iPad Pro. Tot iPadurile primesc şi o nouă tastatura virtuală, cu acces mai rapid la Paste si Undo/Redo, dar şi un cursor mai uşor de controlat. Şi aplicaţiile din iOS au fost actualizate, cu un Notes nou cu funcţii în stil Evernote, Maps cu direcţionare în transportul în comun şi evident nouă aplicaţie Apple News.

Evident iOS 9 aduce şi suportul 3D Touch, dar el vine doar pe iPhone 6s şi 6s Plus deocamdată. O să ne jucăm cu noul OS în zilele următoare şi sunt tare curios dacă chiar vom simţi îmbunătăţirea consumului de baterie... Voi aţi descărcat noul iOS? A mers totul lin?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×