iPhone 5 vs iPhone 4S - ce aduce noul smartphone Apple În plus față de generația precedentă?

4.658 ori
<b>iPhone 5 vs iPhone 4S - ce aduce noul smartphone Apple În plus față de generația precedentă?</b>Uite că a fost în cele din urmă și evenimentul Apple în care a fost prezentat iPhone 5. A fost iPhone-ul la care s-au intuit majoritatea dotărilor de la mărimea display-ului și rezoluție până la căștile și dock-ul prin care se face...

Uite că a fost în cele din urmă și evenimentul Apple în care a fost prezentat iPhone 5. A fost iPhone-ul la care s-au intuit majoritatea dotărilor de la mărimea display-ului și rezoluție până la căștile și dock-ul prin care se face încărcarea și conectarea la computer. Randările video de pe YouTube erau identice cu ce a prezentat Tim Cook & compania în această seară, la evenimentul din Yerba Buena Center, San Francisco.

Să vedem care sunt diferenețe hardware dintre iPhone 5 și generația anterioară:

 iPhone 5iPhone 4S
EcranLED-backlit IPS TFT de 4 inch cu rezoluție 1136x640 pixeliLED-backlit IPS de 3.5 inch ci rezoluție 960x640 pixeli
ProcesorApple A6 (nu s-a specificat oficial dacă este dual-core sau quad-core)Apple A5 dual-core la 1 GHz
Memorie1 GB RAM, 16 / 32 / 64 GB spațiu de stocare512 MB RAM, 16 / 32 / 64 GB spațiu de stocare
GPU-PowerVR SGX543MP2
Sistem de operareiOS 6iOS 5 și upgrade la iOS 6 în doar câteva zile
ConectivitateLTE, 3G cu viteze de până la 42 Mbps, Wi-Fi a/b/g/n, dual-band, bluetooth 4.0, jack de 3.5 mm, GPS3G cu viteze de până la 14.4 Mbps, Wi-Fi b/g/n, bluetooth 4.0, jack de 3.5 mm, GPS
Cameră foto și video8 Megapixeli, autofocus, LED flash, geo-tagging, detectare a feței, panorama, HDR, filmează la 1080p cu 30 fps, stabilizare video, cameră frontală de 1.2 Megapixeli, filmează HD cu 30 fps8 Megapixeli, autofocus, LED flash, touch focus, geo-tagging, detectare a feței, HDR, filmează la 1080p cu 30 fps, cameră frontală de 0.3 Megapixeli
BaterieLi-Po1432 mAh
Greutate112 gr.140 gr.
Grosime7.6 mm9.3 mm

Și acum să vedem care ar fi diferențele și asemănările:

1. Design - iPhone 5 reprezintă o versiune alungită a iPhone 4S, au păstrat lățimea și au mărit lungimea. De aceea și cred că au păstrat rezoluție pe o axă la 640 pixeli și a crescut doar într-o parte de la 960 pixeli la 1136 pixeli. Liniile de design sunt aceleași, fiind mai lung au putut să-l facă și mult mai subțire, a coborât serios sub 8 mm și greutatea ajunge la doar 112 grame, un challenge ținând cont că acest smartphone este fabricat din aluminiu și sticlă.

Versiunile de culoare sunt celebre: negru și alb. Normal că sunt unele elemente diferite, dar la o privire rapidă nici măcar nu le sesizezi.

2. Ecran - o nouă rezoluție, crescută pe o singură diagonală. Au ținut să precizeze că aplicațiile din smartphone cât și din App Store sunt pregătite pentru această rezoluție de 1136x640 pixeli. Nu dorește a uimi prin rezoluție ci prin nivelul de răspuns pe care-l oferă la touch, cel mai responsiv telefon din lume. Vom vedea când ne va sosi la review.

3. Hardware - Apple a spus că a implementat A6, mai performant de două ori decât Apple A5. Destul de vag, aș fi preferat să spună clar dacă este dual-core, cel mai probabil, sau quad-core + frecvența. Probabil că aceste detalii ne vor sosi după ce iPhone 5 va ajunge la iFixit sau alt site care-l va deschide spre a vedea componentele și modul în care sunt dispuse. Normal că este un update serios de performanță față de iPhone 4S, la iPhone 5 s-a spus că împreună cu GPU-ul va oferi performanțe similare cu o consolă portabilă de jocuri. Nici nu este greu în contextul în care Apple beneficiază de atenția a numeroși dezvoltatori de aplicații, au piață de desfacere și interesul lor este să aducă un joc cât mai complet care să captiveze atenția.

4. iOS 6 - îl vom vedea în stadiu similar pe ambele telefoane, un punct mare pentru Apple care nu uită și telefoanele din generațiile anterioare.

5. Conectivitate - un mare plus față de iPhone 4S, Wi-Fi în ambele frecvențe de 2.4 GHz și 5 GHz, LTE + 3G de mare viteză. Acum sunt și ei în rândul cu trendul 4G / LTE.

6. Cameră foto și video - am înțeles că ar fi vorba de un senzor nou de 8 Megapixeli cu BSI și IR, mod panorama. Am văzut și câteva mostre foto la care s-a specificat că sunt făcute cu iPhone 5. Camera frontală știe HD și acum Face Time-ul se face la o calitate mai bună.

7. Baterie - nu se știe câți mAh are iPhone 5, cel puțin eu nu am dat de informațiile oficiale. Nu contează neapărat capacitatea cât optimizările făcute în ce privește consumul, un display mai mare consumă mai mult și va fi interesant dacă noul iPhone se situează la nivelul predecesorului sau îl depășește în mod pozitiv.

iPhone reprezintă un update mare față de iPhone 4S și va fi un hit în SUA, dar și în restul lumii. Un telefon performant de 4 inch va fi pe placul celor care nu doresc un smartphone Android de peste 4.3 - 4.5 inch, pentru cei care au conținut achiziționat în App Store și nu doresc să-l lase acolo fără a-l folosi în continuare. Prin grosimea și greutatea redusă sunt sigur că va impresiona plăcut.

Apple și-a calculat mutările, iar iPhone 5 este un pariu controlat. Nu au cum să greșească. Tim Cook se dovedește a fi mai prevăzător decât îmi imaginam.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×