iPhone 5 debutează oficial, Împreună cu căștile EarPods, un nou iPod Touch și nano și noul iTunes; Specificații, prețuri și date de lansare aici!

Autor:  | Publicat în:  Apple 3.474 ori
<b>iPhone 5 debutează oficial, Împreună cu căștile EarPods, un nou iPod Touch și nano și noul iTunes; Specificații, prețuri și date de lansare aici!</b>Dacă ați urmărit Mobilissimo.ro în ultimele ore sunt sigur că știți că Apple tocmai a prezentat oficial noul iPhone, iPhone 5, iar noi am relatat prin live blogging folosind feedurile de la fața locului cu privire la acest debut. Per total...

Dacă ați urmărit Mobilissimo.ro în ultimele ore sunt sigur că știți că Apple tocmai a prezentat oficial noul iPhone, iPhone 5, iar noi am relatat prin live blogging folosind feedurile de la fața locului cu privire la acest debut. Per total evenimentul a fost unul dezamăgitor, deoarece așteptările erau foarte mari. iPhone 5 este exact așa cum arătau scurgerile de informații, scăpările, fotografiile și specificațiile ajunse pe web.

Tim Cook a deschis keynote-ul oferindu-ne obișnuitele cifre și performante Apple pe ultimul an. Am aflat de exemplu că există acum Apple Store-uri în 12 țări și 83 de milioane de vizitatori. S-a pus accentul pe noul magazin din Barcelona, renovat folosind piatră dintr-o carieră din zonă. Tim Cook a remarcat și că au fost vândute 84 de milioane de iPad-uri de la lansarea acestui produs. Mountain Lion a fost lansat în iulie și a atins deja 7 milioane de upgrade-uri, a anunțat tot Cook triumfător. De asemenea, MacBook Pro, în varianta cu ecran Retina a fost și el lăudat și am primit și câteva cifre.

iPhone 5

Notebook-urile Apple ocupă acum primul loc în SUA în ce privește cota de piață pe ultimele 3 luni și dețin și 27% din piață. 17 milioane de iPad-uri au fsot vândute în intervalul aprilie - iunie, iar iPad-ul că produs a crescut de la o cotă de piață de 62% în 2011 la 68%, în ciuda lansării de sute de tablete de la rivali. Statisticile de trafic web sunt fantastice, cu 91% din traficul web de pe toate tabletele fiind generat doar de iPad. Apple App Store a atins 700.000 de aplicații, dintre care 250.00 special create pentru iPad.

iPhone 5 Negru

și apoi după aceste cifre glorioase a apărut pe scenă Phil Schiller și numele produsului zilei: iPhone 5. Noul iPhone este fabricat în totalitate din aluminiu și sticlă. Telefonul vine cu un procesor Apple A6, care primite de două ori mai multă performanță a CPU-ului decât predecesorul și performanță grafică de asemenea dulata. A fost prezentat și un joc de la Electronic Arts pe scenă, unul de curse cu grafică de console. iPhone 5 vine și cu suport 4G LTE și au fost prezentați și operatorii care vor oferi aceste servicii în toată lumea pentru noul iPhone.

Noul iPhone este fabricat În totalitate din aluminiu și sticlă

în ce privește designul, noul telefon Apple măsoară 7.6 mm grosime, o scădere cu 18% față de grosimea lui iPhone 4S. Terminalul cântărește doar 112 grame, cu 20% mai ușor decât iPhone 4S. Lățimea este aceeași ca la iPhone 4S, dar lungimea e mai mare, pentru a găzdui noul ecran de 4 inch. Evident noul ecran este unul Retina, iar iPhone 5 suporat o rezoluție de 1136 x 640 pixeli, cu aspect ratio 16:9. Asta înseamnă o densitate a pixelilor de 326 ppi, o performanță pe piața actuală. Display-ul afișează un al cincilea rând de iconuri față de cele 4 prezente pe ecran în iOS până acum.

Noul iPhone aduce și un port numit Lightning cu 16 pini și cu posibilitatea de a introduce jackul pe orice parte dorim. în partea din spate a lui iPhone 5 avem o cameră de 8 megapixeli, iar în partea frontală se afla camera FaceTime capabilă de captură 720p. Practic camera rămâne aceeași de pe iPhone 4S, cu mici upgrade-uri de calitate și cu grosime scăzută. iPhone 5 are o cameră cu senzor cu iluminare backside, aperture F/24 și rezoluție de 3264 x 2448 pixeli. Tot această cameră dispune și de un mod low light dinamic, care va permite realizarea de fotografii fantastice în condiții de lumiozitate scăzută. Avem și captura 1080p evident.

Revenind puțin la portul Lightning, Apple a promis și accesorii și adaptoare pentru a putea conecta noul iPhone la accesoriile din anii trecuți. Mai aflați și că noul iPhone are parte de 3 microfoane, unul în partea frontală, unul lateral și unul în spate. Acestea ajuta la o anulare a zgomotului de fond și mai eficientă. Am aflat și date despre baterie, care oferă 8 ore de convorbiri 3G, 8 ore de browsing 3G, 8 ore de browsing LTE, 10 ore de browsing WiFI și 10 ore de playback video.

Cât despre preț, iPhone 5 va porni de la 199 de dolari cu precomenzile debutând pe 14 septembrie. Varianta de 32 GB costă 299 de dolari, cea de 16 GB 199 dolari, iar cea de 64 BB 399 dolari. iPhone 5 se livrează în primul val de târî pe 21 septembrie, care include SUA, UK, Franța, Germania și Japonia. Apoi urmează valul doi pe 28 septembrie, în care România nu se afla, din păcate. Scopul este că terminalul să vină în 100 de țări și la 240 de operatori din toată lumea.

iPhone 5 va porni de la 199 de dolari cu precomenzile debutând pe 14 septembrie

Apoi au continuat prezentările legate de serviciile și aplicațiile Apple. Spre exemplu Photo Stream are acum o latură de socializare, care permite partajarea de fotografii și postarea de comentarii. Photo Stream vine cu integrare iCloud pe iOS 6 și permite sincronizarea fotografiilor între device-uri. Tot în această seară a sosit și o actualizare a lui iTunes, care e acum "în mod dramatic mai simplu", un soi de cover flow pe steroizi, dacă vrei. întreaga interfața este o mare grila, care include preview-uri în timpul browsingului, un mini player foarte arătos, și posibilitatea de a trece de la playback la playlist foarte ușor. iCloud e integrat și aici și organizarea conținuturilor e mai eficientă.

iPod Nano

și seara nu s-a încheiat aici! Apple a anunțat și o nouă generație de iPod Nano,care e acum puțin mai lung și arată... ciudat. Terminalul are o grosime de 5.4 mm și un buton hardware mare în partea stângă, cu funcția de play/pauză/forward/back și volum pe deasupra. în plus, playerul are un buton Home și un display tocuh de 2.5 inch. Produsul vine în 7 culori diferite și are propria interfață, un soi de iOS lite. Playerul are și tuner FM și e capabil de playback în mod widescreen. iPod Nano de nouă generație are și port Lightning, Bluetooth, o baterie care oferă 30 de ore playback audio.

iPod Touch

Apoi a sosit noul iPod Touch, cu grosime de 6.1 mm, greutate de 88 de grame și spate din aluminiu. Acesta are un Retina Display de 4 inch, conector Lightning și o mică zona metalică pentru agățat o cordelusa. Alte dotări ale acestui iPod includ un procesor Apple A5 și o cameră de 5 megapixeli cu captura video Full HD. Device-ul are o baterie care oferă 40 de ore de muzică și 8 ore de playback video.

Zona de agățare a cordelusei se numește iPod Touch Loop, iar terminalul vine și cu camera frontală cu captura 720p. După ce s-a terminat cu noile iPod-uri, Apple a prezentat și EarPods, un nou set de căști tip earbuds. La acestea s-a lucrat 3 ani și ele sunt disponibile la comanda de azi, separat de orice telefon sau player. Ele sunt create pentru o plasare excelentă în urechea utilizatorului și direcționarea sunetului către canalul auditiv al posesorului. Apoi am aflat și prețurile pentru iPod-urile noi: 149 dolari pentru iPod Nano de 16 GB și 199 de dolari pentru iPod Touch de 16 GB, evident în noile versiuni.

EarPods

Noile iPod-uri vin în culori fistichii și alte aspecte prezentate pe scenă au fost Siri, în varianta nouă și Apple Maps cu grafică 3D detaliată. Totul a culminat cu un mini concert Foo Fighters, care au cântat 3 melodii și apoi Tim Cook și-a luat rămas bun. Concluzii? iPhone 5 este exact cum ne așteptam din păcate și asta se simte, atât în rândul fanilor dezamăgiți de aici, cât și la bursă, unde imediat după anunțul Apple acțiunile sale pierduseră 4% din valoare, chiar dacă în acest moment se observă o creștere. Toate scăpările s-au adeverit, până și numele oficial al terminalului. Se simte o ușoară dezamăgire generală și o nevoie de "mai mult". Problema e că atunci când stai și te întrebi "ce puteau face mai mult?" răspunsul vine cam greu. Voi ce răspuns aveți la această întrebare?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×