IT&C ar putea duce România pe creștere; Segmentul IT și telecomul au contribuit la creșterea PIB În primele 9 luni

Autor:  | Publicat în:  Statistici 518 ori
<b>IT&C ar putea duce România pe creștere; Segmentul IT și telecomul au contribuit la creșterea PIB În primele 9 luni</b>Sectorul IT&C din țara noastră a crescut în mod impresionant în ultimul an, ajungând de la o valoare de 21 de miliarde de lei anul trecut la 24 de miliarde de lei în primele 3 trimestre ale acestui an. &nbsp; Sectorul "Informații și...

Sectorul IT&C din țara noastră a crescut în mod impresionant în ultimul an, ajungând de la o valoare de 21 de miliarde de lei anul trecut la 24 de miliarde de lei în primele 3 trimestre ale acestui an.

Sectorul "Informații și telecomunicații" a crescut cu 15% pe primele 9 luni din 2014 față de aceeași perioadă a anului trecut, contribuind și la creșterea economică de 2.8% a PIB în această perioadă. Această arie a contribuit la creșterea PIB cu cateva procente, iar creșterea a fost atât de mare încât a compensat scăderea construcțiilor. Ca să vă faceți o idee, IT&C a adus la PIB aceeași contribuție ca și agricultură, ambele având asociate 24 de miliarde de lei în primele 9 luni.

în 2013 segmentul IT era al nouălea când vine vorba de contribuție la PIB, dar acum împarte locul 6 cu agricultură și construcțiile. Exportul de servicii a înregistrat o creștere cu 31%, iar valoarea brută adăugată a sectorului IT&C a înregistrat un salt cu peste 20%. Există și analiști care nu sunt la fel de optimiști, Ionuț Dumitru, economist șef la Raiffeisen Bank declarând că e posibil să vedem revizuiri, deoarece sectorul IT a mai înregistrat cresteri și apoi revizuiri în scădere și în trecut.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×