Jumătate din telefoanele vandute in 2023 vor fi modele 5G; Noul standard de conectivitate va impulsiona creşterea de vânzări de telefoane în 2020 (Studiu Gartner)

684 ori
<b>Jumătate din telefoanele vandute in 2023 vor fi modele 5G; Noul standard de conectivitate va impulsiona creşterea de vânzări de telefoane în 2020 (Studiu Gartner)</b>A fost publicat cel mai nou studiu Gartner, care include o analiză şi estimări pentru următorii 3 ani. Se axează pe evoluţia adopţiei 5G, dar şi pe modul în care 5G va influenţa creşterea vânzării de telefoane mobile

A fost publicat cel mai nou studiu Gartner, care include o analiză şi estimări pentru următorii 3 ani. Se axează pe evoluţia adopţiei 5G, dar şi pe modul în care 5G va influenţa creşterea vânzării de telefoane mobile. Gartner a prezis că livrările de smartphone-uri vor creşte pentru prima oară după o bună perioadă în 2020.

Gartner vede o piaţă a telefoanelor mobile care creşte cu 1.7% în 2020 faţă de 2019. Anul trecut am văzut o scădere de 2% a livrărilor de smartphone-uri, dar în acest an lucrurile vor reveni la normal. În special China îs pieţele emergente din Asia vor genera creşteri în următoarele luni. Aflăm şi că modelele de telefoane 5G vor reprezenta 12% din totalul livrărilor de telefoane din acest an şi se va ajunge chiar la 43% până în 2022. Deja în 2023 jumătate din telefoanele vândute vor fi modele 5G.

Gartner

Era de aşteptat, având în vedere că deja cochetăm cu telefoane 5G midrange şi cu preţuri accesibile. Deja în 2 ani vom vorbi de telefoane entry level 5G şi vom ajunge să dăm şi sub 200 de euro pe ele. La nivel global, ar trebui să fie livrate 2.16 miliarde de terminale în acest an, dacă includem PC-uri, tablete şi telefoane. Acest număr reprezintă un salt de 0.9% faţă de 2019 şi e ajutat cel mai mult de telefoane. În 2019 piaţa a ajuns la 2.15 miliarde de unităţi, cel mai mic număr din 2010 încoace, conform experţilor.

Ca să vă faceţi o idee, în perioada 2005-2010 se livrau între 2.4 şi 2.5 miliarde de terminale pe an. Evident livrări nu înseamnă şi vânzări, dar zic că evoluţia numerelor e destul de relevantă. Dacă totul merge bine, atunci din cele 2.16 miliarde de dispozitive din 2020, 1.78 miliarde ar trebui să fie telefoane. Pentru 2021 este prezisă o mică scădere, la 1.77 miliarde, iar în 2022 încă una la 1.76 miliarde.

Mi se pare interesant că Gartner a menţionat că Samsung va rămâne pe locul întâi că livrări de telefoane în acest an, dar grupul BBK îl va întrece cu siguranţă (cel care deţine Oppo, Vivo şi OnePlus). Totuşi, acel grup e luat mereu separat (fiecare companie în parte). Piaţa PC-urilor rămâne imprevizibilă în absenţa unui Windows 11, ci doar cu update-uri regulate pentru Windows 10.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×