MediaTek anunță primele procesoare de gaming din portofoliu: Helio G90 și Helio G90T

823 ori
<b>MediaTek anunță primele procesoare de gaming din portofoliu: Helio G90 și Helio G90T</b>Ceea ce se vehicula în urmă cu doar două săptămâni se adeverește astăzi și anume faptul că MediaTek lansează primele procesoare de gaming din portofoliu. Noile soluții se numesc MediaTek Helio G90 și MediaTek Helio G90T

Ceea ce se vehicula în urmă cu doar două săptămâni se adeverește astăzi și anume faptul că MediaTek lansează primele procesoare de gaming din portofoliu. Noile soluții se numesc MediaTek Helio G90 și MediaTek Helio G90T și în ciuda așteptărilor, aflăm că acestea sunt destinate pentru utilizarea pe terminale de gaming din segmentul mid-range. 

Cipseturile de față sunt realizate pe seama procesorului TSMC FinFET de 12nm și dispun de soluția grafică ARM Mali-G76. Helio G90 vine cu 2x nuclee Cortex-A76 de 2 GHz și alte 6 nuclee Cortex-A55 de 2 GHz. Oferă suport pentru memorie RAM LPDDR4x 2133MHz de până la 8 GB, suport pentru stocare UFS 2.1 și suport pentru setup-uri de cameră foto duală 24 + 16 mpx sau setup cu un singur senzor de 48 mpx. 

În ce-l privește pe Helio G90T, avem 2x nuclee Cortex-A76 de 2.05 GHz și alte 6 nuclee de 2 GHz. Acesta oferă suport pentru până la 10 GB RAM (LPDDR4x, 2133MHz) și suport pentru memorie UFS 2.1. Avem funcții AI pe ambele variante de CPU, Wi-Fi Dual-Band, Bluetooth 5.0, A-GPS, Glonass și conectivitate LTE, CAT12/CAT 13.

MediaTek pune accentul aici și pe tehnologia "HyperEngine" ce implică optimizări ale rețelei pentru reducerea lag-ului din jocuri, conexiuni Wi-Fi duale (permit conectarea telefonului la două benzi Wi-Fi sau două routere simultan), un sistem de management al resurselor inteligent, dar și suport HDR10. 

Cât despre aspectul display, Helio G90 va suport panouri FHD+ cu aspect 21:9 și rată de refresh de 60Hz, în vreme ce Helio G90T va sosi pe telefoane cu display-uri FHD+, 21:9 și cu rată de refresh de 90Hz. Primele telefoane echipate cu aceste noi procesoare vor sosi în perioada următoare, fiind vorba și de modele Redmi aparent. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×