MediaTek pregătește propriul procesor de gaming, Helio G90; Iată ce știm despre el

919 ori
<b>MediaTek pregătește propriul procesor de gaming, Helio G90; Iată ce știm despre el</b>Conceptul de "telefon de gaming" s-a împământenit deja și au început să apară și procesoare speciale de gaming. Cu asta se laudă noul Snapdragon 855 Plus, iar acum și MediaTek ar pregăti un CPU Helio G90 axat pe jocuri

Conceptul de "telefon de gaming" s-a împământenit deja și au început să apară și procesoare speciale de gaming. Cu asta se laudă noul Snapdragon 855 Plus, iar acum și MediaTek ar pregăti un CPU Helio G90 axat pe jocuri.

Deocamdată avem un poster cu rol de teaser pe care îl puteți admira în acest articol. Sursa afirmă că MediaTek Helio G90 ar putea fi bazat pe Helio P90, un procesor cu două nuclee Cortex A75 la 2.2 GHz și 6 nuclee A55 la 2 GHz. Pe partea grafică ar putea prelua un Imagination PowerVR GM9446 de 970 Mhz.

Totul e doar la nivel de speculație și personal mă aștept la un upgrade considerabil, eventual și peste seria Helio P. Până acum MediaTek a rămas în urmă, neavând un CPU de flagship cu adevărat memorabil, ci activând mai mult în zona midrange. Procesoarele Kirin au o imagine și o performanță mult mai bună, ajutate și de GPU Turbo.

Totuși MediaTek a început să miște la modemuri 5G și nici procesorul Helio de pe Allview Soul X6 Xtreme nu a fost rău, cel puțin când vine vorba de consum și administrare a energiei. Mai e totuși cale lungă până la nivelul unui Snapdragon 855.. Un proiect ca Helio G90 poate totuși naște un telefon de gaming accesibil, poate chiar unul Allview. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×