Microsoft pregatește cele mai mari concedieri din ultimii ani; 10% din angajați ar putea pleca

627 ori
<b>Microsoft pregatește cele mai mari concedieri din ultimii ani; 10% din angajați ar putea pleca</b>Săptămâna trecută citeam scrisoarea pe care CEO-ul Microsoft, Satya Nadella o trimitea către angajații companiei din Redmond. Deși optimistă și plină de energie, ea menționa și schimbări organizatorice în companie și faptul că "numărul de...

Săptămâna trecută citeam scrisoarea pe care CEO-ul Microsoft, Satya Nadella o trimitea către angajații companiei din Redmond. Deși optimistă și plină de energie, ea menționa și schimbări organizatorice în companie și faptul că "numărul de persoane cu putere de decizie la Microsoft se va micșora". Practic asta înseamnă că vor exista restructurări, care sunt confirmate astăzi.

Microsoft ar plănui să renunțe la 10% din forța sa de muncă, în ceea ce se anunță a fi cea mai mare sesiune de concedieri din ultimii 5 ani. în 2009 au fost tăiate 5800 de joburi, dar acum reducerea de personal ar putea fi și mai mare. Cei de la Bloombergspeculează că segmentele companiei afectate de tăieri vor fi departamentele de marketing în zona business, cu accentul pe echipa globală Xbox.

Trebuie menționat că atunci când Nokia Devices a fost înglobată în Microsoft au fost preluați 32.000 de angajați, creând un surplus de personal la Microsoft. Creșterea numărului de angajați MS a fost cu peste 25% - 30%, iar în mod logic acum trebuie să aibă loc restructurări pentru a echilibra organigrama. Sunt curios în ce măsură foștii angajați Nokia, actuali angajați Microsoft vor fi afectați de aceste restructurări.

Se pare că vom afla mai multe despre concedieri în această săptămână.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×