Microsoft primește În sfârșit brevetul pentru ecranul de start Windows 8

Autor:  | Publicat în:  Microsoft 738 ori
<b>Microsoft primește În sfârșit brevetul pentru ecranul de start Windows 8</b>Deși ați putea crede că cei de la Microsoft dețineau un brevet pentru ecranul de start Windows 8 încă de la lansarea acestui sistem de operare, se pare că lucrurile nu au fost chiar așa. Brevetul cu pricina a fost obținut abia acum câteva zile,...

Deși ați putea crede că cei de la Microsoft dețineau un brevet pentru ecranul de start Windows 8 încă de la lansarea acestui sistem de operare, se pare că lucrurile nu au fost chiar așa. Brevetul cu pricina a fost obținut abia acum câteva zile, deși aplicația depusă de către Microsoft a fost completată în septembrie 2011.

Design-ul acestui brevet a fost obținut pe 28 ianuarie 2014, la aproximativ 2 ani de la depunerea aplicației, ceea ce poate părea puțin ciudat. Credem că în această perioadă de așteptare ce a durat 2 ani, un alt producător ar fi putut depune un brevet similar și ar fi putut obținut astfel licența pentru folosirea lui.

Brevetul depus de Microsoft purta numărul US D698, 359 S, conținea 4 pagini și se numea “Ecran de start cu interfață grafică”. Inventatorul acestui design este Ethan Nelson Ray, un dezvoltator de interfețe grafice, ce a lucrat în trecut la Microsoft, iar în prezent este angajat în cadrul companiei Google.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×