Mobicast 52: Podcast Mobilissimo.ro despre rezultatele financiare Microsoft, Apple, Samsung și LG și noi lansări locale (Video)

1.229 ori
<b>Mobicast 52: Podcast Mobilissimo.ro despre rezultatele financiare Microsoft, Apple, Samsung și LG și noi lansări locale (Video)</b>​ A venit încă un final de săptămână și e momentul unui nou Mobicast, de această dată unul cu accent pe rezultatele financiare publicate de marile companii tech în ultima săptămână. Ele se axează fie pe ultimul trimestru al anului...

​

A venit încă un final de săptămână și e momentul unui nou Mobicast, de această dată unul cu accent pe rezultatele financiare publicate de marile companii tech în ultima săptămână. Ele se axează fie pe ultimul trimestru al anului trecut, fie pe întreg anul 2014.

Aflați și că în continuare puteți câștiga un telefon Karbonn Titanium S6 sau o tabletă Allview Wi8G, la concursurile pe care vi le punem la dispoziție. în Mobicast 52 am vorbit despre faptul că Qualcomm ar putea actualiza procesorul Snapdragon 810 pentru Samsung pentru a scăpa de problema cu supraîncălzirea. Legat de același CPU, Xiaomi Mi Note Pro și OnePlus Two ar putea fi amânate din cauza acestui procesor.

Au apărut și noi scăpări legate de HTC One M9, cu un design cu difuzoare BoomSound mai discrete, camera frontală mai mare și margini în genul lui iPhone 6, plus margini ale ecranului mai groase. Același HTC One M9 a apărut și în GeekBench 3, cu dotări previzibile. El einclud un procesor Snapdragon 810, 3 GB RAM și un display Full HD, iar scorul benchmarkului nu a fost foarte mare.

în același test a apărut și un misterios terminal Samsung, cu procesor Exynos 7420, care atinge scoruri uriașe și ar putea sosi pe Samsung Galaxy S6. în ultima săptămână am avut și o știre foarte interesantă, cu o baterie care funcționează de 175 de ani la Universitatea Oxford, alimentând o sonerie, care nu mai poate fi percepută de urechea umană, dar continua să funcționeze, oferind speranțe pentru baterii mai longevive.

Am descoperit și că Nexus 6 ar fi trebuit să aibă scanner de aprente, dar s-a renunțat la el în ultima clipă, pentru că Motorola și Google nu erau mulțumite de calitate senzorului pe bază de swipe. Cu această ocazie am aflat și că Apple are monopol asupra celui mai bun dezvoltatori de senzori touch pentru amprente. Revenind în România, pe plan local a fost anunțat telefonul Utok Fury, care vine cu un procesor cota core și căști Blaupunkt.

El va fi testat de un pilot de raliu de la Napoca Rally Academy și este un model dual SIM cu ecran IPS OGS de 5 inch, cu rezoluție HD, 2 GB RAM, 16 GB stocare flash, slot microSD, camera de 13 MP și Android 4.4 KitKat că OS. Terminalul costă 999 lei, iar între timp, pe 26 ianuarie, tableta Apple iPad a împlinit 5 ani de existență. Ea a schimbat modul în care folosim PC-urile, pentru că tabletele sunt înlocuitoare de PC-uri la urma urmei.

Cu sute de milioane de modele vândute mai târziu, iPad a schimbat modul în care ne jucăm sau navigăm pe web sau ne petrecem timpul. între timp Vodafone Olanda a menționat din greșeală în codul sursă al paginii sale web atât numele lui Samsung Galaxy S6, cât și un așa numit Samsung Galaxy S Edge, deci vom avea și un model cu margini curbate. în România a avut loc un eveniment special de lansare, în cadrul căruia au debutat telefoanele Samsung Galaxy A3 și A5.

Ele au debutat pe 27 ianuarie, într-un eveniment special de presă, la care a participat colegul Claudiu Sima. Evenimentul a avut loc la restaurantul Skybar din București și a inclus o prezentare de modă. Galaxy A3 are o grosime de 6.9 mm, iar Galaxy A5 măsoară 6.7 mm în grosime. Samsung Galaxy A3 este un smartphone cu ecran qHD cu Q mic și cu diagonală de 4.5 inch, cu panou Super AMOLED și procesor quad core Qualcomm Snapdragon 410 la bord, plus 1.5 GB RAM și 16 GB stocare.

Același model vine cu slot microSD, camera de 8 MP cu blitz LED și camera frontală de 5 MP. Galaxy A5 dispune de un ecran HD Super AMOLED de 5 inch, procesor quad core Snapdragon 410, 2 GB RAM și 16 GB stocare, plus o cameră de 13 MP în spate și una frontală de 5 MP. Subiectul principal al săptămânii e faptul că marile companii tech au început să își facă publice veniturile pe 2014.

Microsoft a anunțat veniturile pe ultimul trimestru din anul trecut, atingând 26.47 miliarde de dolari și înregistrând o creștere în zona Surface, cu 24%. Office 365 a primit 2.2 milioane de abonați noi în ultimele 3 luni, iar în ciuda faptului că Microsoft a înregistrat venituri cu 8% mai mari decât cu un an în urmă, profitul a fost mai scăzut cu 700 de milioane de dolari.

Apple a realizat un profit net de 18 miliarde de dolari și a avut 74.5 milioane de iPhone-uri vândute în ultimele 3 luni din 2014. Firmă din Cupertino a vândut 21.4 milioane de tablete iPad, fiind înregistrată astfel o scardere cu 18% a vânzărilor terminalului, iar între timp au fost vândute și 5.5 milioane de dispozitive Mac. A fost un trimestru record pentru Apple, se pare.

LG a înregistrat o creștere cu 125% a profitului net pe 2014, cu 59.1 milioane de terminale mobile livrate, în vreme ce Samsung a avut parte de o scădere de profit în zona smartphone, pentru al cincilea trimestru la rând. Firma sud coreeană ar fi vândut între 74 și 77 de milioane de telefoane în trimestrul 4 din anul trecut, față de 86 de milioane în trimestrul 4 din 2013.

Că ultime știri, Microsoft a lansat Outlook pentru iOS și Android, iar Meizu a lansat telefonul Blu Charm, care costă doar 112 dolari și aduce la acest preț o cameră de 13 MP, 1 GB RAM și baterie de 2610 mAh. Terminalul are un ecran HD și procesor quad core MediaTek. A fost lansat și low end-ul Samsung Galaxy J1, cu ecran de 4.3 inch, cu rezoluție de 800 x 480 pixeli, procesor dual core de 1.23 GHz și 512 MB RAM, plus 4 GB stocare și camera principală de 5 MP, dar și baterie de 1850 mAh.

Să trecem acum la întrebările adresate pe Forum și YouTube. Pe Forum ați aflat ce gadgeturi aș putea să îmi cumpăr în acest an și care e ultimul concert care nu mi-a plăcut. Am făcut și câteva recomandări de jocuri pentru un posesor de Moto G 2014, am vorbit despre serialele turcești și de ce nu îmi plac, dar și despre Project Ara. Am realizat și un top al jocurilor din seria Angry Birds, am vorbit despre un potențial Karbonn Sparkle V2, despre fotbaliștii preferați, vârsta mea și dispariția lui LG G Flex din magazine.

Am realizat și recomandări ale telefonului Galaxy S5 versus Galaxy Note 3, în funcție de persoană. în secțiunea Diverse am vorbit despre filmul Birdman, care începe prost, dar pe la mijloc devine excelent, în special datorită jocului lui Michael Keaton. Oscarul e asigurat pentru el, dar nici Edward Norton nu se lăsă mai prejos, fiind actorul arogant, răsfățat și nesimțit tipic de la Hollywood.

Am vorbit și despre jocuri, despre întârzierea lui Silent Hills până în 2016 și despre proaspăt lansatul WWE Immortals, pe iOS și Android. El este un joc de wrestling cu gameplay clonat după Injustice și o mulțime de wrestleri și conținuturi originale. Am vorbit și despre muzică și noile albume Paradise Lost și Enter Shikari, dar și despre filmul biografic legat de viața lui Steve Jobs, în care joacă Michael Fassbender în rol principal.

Pe final am discutat despre 2 seriale: True Detective și Hannibal. Acesta a fost Mobicast 52 și ne vom reauzi la următorul podcast. între timp nu uitați să participați la concursuri și ne găsiți pe site, forum, YouTube, Twitter, Facebook și Google+.
​

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×