Mobicast 86: Podcast Mobilissimo.ro despre lansarea lui Nexus 5X, Nexus 6P, noi modele HTC şi 3 FAIL-uri (Video)

1.138 ori
<b>Mobicast 86: Podcast Mobilissimo.ro despre lansarea lui Nexus 5X, Nexus 6P, noi modele HTC şi 3 FAIL-uri (Video)</b>Dacă e weekend, e momentul unui nou Mobicast, de această dată podcastul cu numărul 86, cel &icirc;n care discutăm despre proaspăt lansatele telefoane Nexus, produse de LG şi Huawei, dar şi despre noi lansări HTC şi disponibilitatea locală a lui...

Dacă e weekend, e momentul unui nou Mobicast, de această dată podcastul cu numărul 86, cel în care discutăm despre proaspăt lansatele telefoane Nexus, produse de LG şi Huawei, dar şi despre noi lansări HTC şi disponibilitatea locală a lui iPhone 6s şi 6s Plus.

Aflaţi că a mai sosit între timp la teste încă un device, ASUS ZenPad 7.0, o tabletă entry level cu preţ puţin sub 700 de lei. De asemenea am descoperit că iOS 9.0.1 are un bug de securitate, care permite accesarea contactelor şi fotografiilor chiar şi de către cei ce nu au parola. Cei care au descoperit problema, au introdus parola greşit de 4 ori şi a cincea oară au apăsat repede pe butonul Home şi au ţinut apăsat, declanşând Şiri. Apoi au întrebat ce oră e, au apăsat pe cea şi pe iconul plus, având apoi acces la funcţia de căutare şi ajungând la iMessage de aici şi imediat şi la contacte şi fotografii.

Allview a anunţat lansarea telefonului X2 Soul Liţe, cel mai accesibil din gama Soul, iar el vine cu două slot-uri SIM, ecran de 5 inch, procesor quad core de 1.3 GHz, 1 GB RAM şi 16 GB stocare. Avem parte şi de o cameră de 8 MP în spate, baterie de 2400 mAh şi preţ de 699 lei. HTC a avut la rândul său un eveniment, în cadrul căruia a prezentat telefoanele HTC One M9+ Aurora şi Butterfly 3. Acesta din urmă vine cu un corp din plastic, rezistent la apă şi praf şi include un ecran Quad HD de 5.2 inch, 3 GB RAM şi 32 GB stocare, dar şi un procesor octa core Snapdragon 810 şi difuzoare BoomSound.

Avem parte şi de o cameră de 20 de megapixeli cu senzor secundar, camera frontală de 13 MP, iar acest model va costa 600 de dolari şi va rămâne doar în Asia, din câte am înţeles. HTC One M9+ Aurora Edition aduce o cameră principală de 21 MP, cu blitz dual tone, stabilizare optică şi telemetru laser. La bord se mai află şi un ecran Quad HD de 5.2 inch, procesor Helio X10, 3 GB RAM, camera frontală de 4 MP, baterie de 2840 mAh. Preţul acestui smartphone ajunge la 630 dolari şi specificaţiile mai includ şi difuzoare BoomSound şi scanner de amprente.

Tot legat de HTC, aflaţi că modelul HTC One A9 se va lansa pe 20 octombrie, compania confirmând un eveniment pentru acea dată. Vă reamintim că terminalul va fi unul midrange spre high end, cu carcasa din material plastic, look de iPhone şi procesor Snapdragon 620 la bord. Handsetul foloseşte un ecran Full HD de 5 inch, 3 GB RAM, 32 GB stocare, scanner de amprente integrat în butonul Home.

Evident, marele eveniment al săptămânii a fost cel Google, care ne-a adus debutul lui Nexus 5X şi Nexus 6P. Google Nexus 5X este un telefon produs de LG, cu senzor de amprente în spate, procesor Snapdragon 808, preţ de 379 dolari în varianta de 16 GB şi 429 dolari în versiunea de 32 GB. El oferă şi 2 GB RAM şi un display de 5.2 inch Full HD, dar şi camera de 12.3 megapixeli, port USB Type C şi camera selfie de 5 MP. Google Nexus 6P este produs de către Huawei şi porneşte de la preţul de 650 de euro, având dotări mult mai bune decât modelul LG.

În primul rând, acest nou venit are corp metalic, ecran AMOLED de 5.7 inch, cu rezoluţie Quad HD, difuzoare frontale, grosime de 7.3 mm şi camera de 12.3 MP. Pentru selfie avem o cameră de 8 MP, iar senzorul de amprente e la posturi în spate. Lista de dotări se încheie cu o baterie de 3450 mAh, port USB Type C, procesor Snapdragon 810 versiunea 2.1 şi 3 GB RAM.

Ambele telefoane Nexus rulează evident Android 6.0 Marshmallow. Google nu s-a oprit aici cu lansările şi a mai anunţat şi noul Chromecast, care arată ca un mic disc din plastic colorat, cu o prelungire sub formă de ieşire HDMI flexibilă. Produsul costă 35 de dolari şi există acum şi un Chromecast Audio care se conectează prin jack audio la difuzoare şi sisteme audio. Revenind la Chromecast cel de bază, el vine cu WiFi dual bând, conexiuni WiFi mai rapide, 3 antene de streaming WiFi la bord şi funcţia Fast Play, care pregăteşte streaming ul înainte să daţi play.

Ultimul anunţ Google a fost cel al tabletei Pixel C, cu Android 6.0 la bord, port USB Type C, corp din aluminiu şi tastatura ataşată magnetic şi conectată via Bluetooth. Tableta aduce un ecran de 10.2 inch, cu rezoluţie de 2560 x 1800 pixeli, procesor Nvidia Tegra X1, 3 GB RAM LPDDR4 şi un preţ minim de 499 de dolari în versiunea de 32 GB. Tastatura are o versiune din aluminiu şi una din piele şi terminalul nu implică vreun kickstand, ci doar diferite unghiuri de înclinare. Tastatura costă 149 de dolari şi se vinde separat.

Android 6.0 Marshmallow va fi oferit pe terminalele Nexus de săptămâna viitoare şi va ajunge pe HTC One M8 şi M9 până la final de an. Acest release va sosi pe Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7 2013 şi Nexus Player pentru început. Noutăţile sale includ funcţia Doze, care economiseşte energie, posibilitatea de a alege ce funcţii ale telefonului să nu folosească aplicaţiile şi o nouă aplicaţie Nexus Cameră, care suporta şi filmare slow mo la 120 FPS şi 240 FPS, cel puţin pe noile modele Nexus.

Şi LG a avut un anunţ în această săptămână, cel al phablet-ului LG V10, care include un ecran secundar, plasat deasupra celui principal. Terminalul vine cu o diagonală de 5.7 inch, 4 GB RAM, iar acel ecran secundar are o diagonală de 2.1 inch şi are rolul de a afişa date despre ora, notificări, vreme şi alte informaţii. Rezoluţia sa este de 1040 x 160 pixeli. V10 se remarcă şi prin camera frontală duala, cu 2 senzori de 5 MP, iar la interior avem procesor Snapdragon 808, 64 GB stocare şi în spate se afla o cameră de 16 MP.

Un lucru interesant aici e rama rezistenta la impact dur (căzături) şi spatele din material cauciucat Dura Skin. Mai aflaţi şi că iPhone 6s şi iPhone 6s Plus sunt disponibile la precomanda la eMAG.ro, cu cea mai accesibilă varianta costând 3499 lei (iPhone 6s 16 GB), iar cel mai accesibil iPhone 6s Plus costă 3999 lei. eMAG.ro va ţine pe 9 octombrie un eveniment special de lansare a lui iPhone la magazinul sau Apple Shop din Bucureşti. Sunt sigur că vom vedea oameni la coadă.

Între timp Quickmobile a început deja livrările de modele iPhone 6s şi 6s Plus şi aşteptăm şi noi unul în teste. Ajungând la secţiunea FAIL şi WIN, avem o săptămână mai ciudată, fără WIN. În schimb avem 3 FAIL-uri mari şi late. Primul este cel al şefului BlackBerry, John Chen, care s-a făcut de râs într-un clip de prezentare al primului model BB cu Android, în care nu ştia să umble aproape deloc cu acest OS şi a făcut multe gafe.

Apoi e scandalul dintre ZTE şi Huawei, primii acuzând Huawei că Nexus 6P a clonat designul lui ZTE Athena şi deşi asemănarea există, ea nu e atât de mare încât să merite atât de mult tam-tam. Personal mi se pare că seama un pic cu Nokia Pureview 808 puţin, dar mai puţin protuberant. Al treilea FAIL e unul personal, pentru că nu îmi plac deloc noile telefoane Nexus. Nu înţeleg raţionamentul existenţei lui Nexus 5X, care nu aduce aproape nimic nou faţă de Nexus 5, poate doar camera, în vreme ce Nexus 6P e mult prea scump în Europa, chiar şi pentru pachetul sau hardware solid.

Am ajuns şi la întrebări, unde vă reamintesc că cei care postează întrebări pe Forum au prioritate. Dintre întrebări spilcuim pe cea în care am zis care e jucătorul meu preferat de la Dinamo, cum se comportă bateriile externe după câteva luni, o speculaţie pentru preţuri de Black Friday, inclusiv la modele iPhone 6, LG G2, Lumia 640 XL şi multe altele.

Am răspuns şi la o întrebare legată de telefoane Meizu de primit în test şi am discutat puţin despre FIFA 16, plus am recomandat un telefon între HTC One M7 şi LG G2. Am făcut o recomandare şi între Allview X2 Soul Mini şi Huawei P8 Liţe şi apoi am speculat cât mai rezista butoanele fizice ale lui LG G2, fără probleme. Mi s-a cerut părerea despre filmul The Marţian şi aţi întrebat şi dacă fac trecerea la iPad Mini 4.

Apoi am oferit contra argumente la Galaxy Alpha şi am oferit câteva idei pentru un PC de până în 1000 lei. Intrăm în secţiunea Diverse, unde am vorbit despre Noaptea caselor, un soi de Noaptea Muzeelor din Bucureşti, dar cu case celebre. Cu această ocazie am văzut Casa Manasia, actual pub şi fosta secţie de poliţie unde erau torturaţi prizonieri politici. Am vizitat carcerele şi am făcut şi câteva fotografii cu ASUS ZenPad S 8.0, dar nu vă aşteptaţi să vedeţi mare lucru în ele.

Nu prea era multă lume la aceste vizite de case vechi, probabil din cauza vremii ploioase. A fost vorba în special de scriitori, oameni de stat sau alte personalităţi de acum 100 sau 200 de ani. S-a lansat pe 2 octombrie albumul IAMX Metanoia, care din păcate e sub aşteptările mele. Melodiile nu sunt foarte melancolice, deşi solistul a avut probleme de sănătate în ultimii 2 ani.

Am remarcat şi că nu mai am Champions League la televizor, probabil pentru că RCS & RDS nu mai difuzează aşa ceva, fix când aveam chef să văd un meci al Realului. Apoi am discutat despre un pub numit Explorer, din Centrul Vechi, cu o bere numită Ginger Beard şi care înţeapă foarte rău la limba din cauza ghimbirului. Se bea doar cu multe cuburi de gheaţă şi o felie de lămâie. Acelaşi pub are şi mâncare destul de bună.

A apărut şi filmul The Marţian la cinema, cu Matt Damon şi Jessica Chastain, finanţat de NASA şi inspirat dintr-o carte foarte bună, dar am o presimţire că nu va fi un film prea bun... Am amintit şi de filmul The Internet, cu Robert De Niro şi Anne Hathaway, o comedie cu un redactor bătrân de revista fashion şi şefa sa, cu care dezvoltă o prietenie.

De asemenea am menţionat că au apărut noi jocuri pe mobil: NFS No Limits, Hotel Transylvania 2 şi Ski Safari 2, gratuit pe Android toate 3. Ski Safari 2 e amuzant, dar nu îi înţeleg faimă şi scopul. E extrem de uşor şi trebuie să atingi scoruri astronomice pentru a conta în top. Am jucat jocul lejer şi fără să mă uit la ecran... Cam acesta a fost Mobicast 86 şi vă aşteptam la următorul, dar între timp ne găsiţi pe Twitter, Facebook, Google+, site, Forum şi YouTube.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×