Mobilissimo Răspunde: Despre bateriile dispozitivelor mobile! Cât le Încărcăm, cum și de ce?

3.818 ori
<b>Mobilissimo Răspunde: Despre bateriile dispozitivelor mobile! Cât le Încărcăm, cum și de ce?</b>Am întâlnit - din păcate - prea multe interpretări eronate în legătură cu modul de utilizare al bateriei unui dispozitiv mobil și nu vorbesc în funcție de tipul unui astfel de accesoriu. Și știți ce? Nu voi fi eu acela să vă spună NU...

Am întâlnit - din păcate - prea multe interpretări eronate în legătură cu modul de utilizare al bateriei unui dispozitiv mobil și nu vorbesc în funcție de tipul unui astfel de accesoriu. Și știți ce? Nu voi fi eu acela să vă spună NU faceți aia și cealaltă! Și NU voi fi eu acela care să-și exprime o opinie, mai mult decât bazată pe logică și fapte reale, referitor la acest subiect! Și am o opinie, să spunem - nu prea plăcută despre cei care o fac. Pentru că, în definitiv, “oameni buni!”:

Bateriile sunt perisabile!

Cu această idee la bază, tot ce putem face este să le prelungim viața. Și acesta este un aspect care îi tulbură, mai mult sau mai puțin și pe fabricanții acestor dispozitive. Care fabricanți? Ei bine, mai toți ar vrea să iasă pe piață cu o tehnologie revoluționară pentru bateriile acestor dispozitive. Care dispozitive? Toate din gama - mobile! Plecând de la smartphone-uri și tablete - până la aparate foto digitale și laptop-uri. Indiferent de tip și configurație.

Bun! Dacă am trecut peste acest aspect, putem trece la factorii care cu adevărat ne interesează: Și anume, cum putem prelungi durata de viață a bateriilor? Răspunsul este simplu: Folosindu-le când trebuie folosite! Dar ideea de bază rămâne că bateriile trebuie folosite! Nu, nu le prelungiți viața dacă nu le folosiți. Ca un braț neantrenat și celulele aflate în compoziția bateriei tind să “moară” mai repede dacă nu sunt folosite. Și în definitiv, știind că până la urmă tot vor muri, de ce să nu profitați de ele!? Pentru că, pe post de bibelou, n-am întâlnit una care să arate bine.

Mobilissimo Răspunde: Despre bateriile dispozitivelor mobile! Cât le Încărcăm, cum și de ce?

Spuneam mai devreme că bateriile trebuie folosite când trebuie folosite. Dar când nu trebuie folosite? Un răspuns, iar logic și simplu. Când nu e nevoie de ele! Mai concret, ținând bateria în laptop atunci când îl utilizați în priză, dacă poate funcționa doar la curent (majoritatea celor mai noi, de fapt și mai puțin noi, au această abilitate), “omoară” bateria. Pentru că, încărcată 100% va genera căldură. Și laptopul generează căldură. Iar căldura aceasta nu este bună pentru niciunul dintre ele. Topește celulele bateriei și stresează componentele. Acesta este cazul și cu smartphone-urile sau tabletele. Nu le utilizați în priză când bateria este încărcată. Nu este bine!

Nu în ultimul rând, majoritatea terminalelor mobile se vor stinge când mai au 10 sau 5% sau poate 15% din baterie. Știu! Aspectul poate fi enervant. Dar, în funcție de tipul bateriei și ținând cont că cele mai noi au un chip “inteligent” integrat, vor preveni descărcarea completă a bateriei, tocmai pentru a preveni scurtarea duratei de viață. O baterie nu este bine să fie descărcată complet! Când n-ai ce face, asta e! Dar atât software-ul cât și hardware-ul sunt programate în sens pozitiv și vor prevenii utilizarea peste măsură.

Mobilissimo Răspunde: Despre bateriile dispozitivelor mobile! Cât le Încărcăm, cum și de ce?

Cât timp vă puteți aștepta ca o baterie să “supraviețuiască”? în funcție de tipul, modul de utilizare și o sumă de alți factori...3 (trei), poate 4(patru) ani dacă este utilizată corect? Cine știe! Important este să ne bucurăm de ele și să le utilizăm când avem nevoie de ele. Pentru că și lor “le place” să fie apreciate și utilizate. Și vă vor răsplăti în acest sens!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×