Nissan lansează un mecanism care blochează utilizarea telefonului la volan, salvează vieţi (Video)

901 ori
<b>Nissan lansează un mecanism care blochează utilizarea telefonului la volan, salvează vieţi (Video)</b>Utilizarea smartphone-ului la volan poate conduce la accidente serioase, iar Nissan ia măsuri în acest sens prin lansarea unui mecanism special care blochează utilizarea telefonului la volan. Sistemul propriu-zis este compus dintr-o

În ultimii ani au apărut tot mai multe campanii de awareness cu privire la pericolele utilizării telefonului în vreme ce sunteţi la volan, unele cu imagini groteşti incluse. E vorba despre fotografii realizate la locul unor accidente, dar lumea continuă să stea pe Facebook sau Whatsapp la volan. Nissan s-a mobilizat şi a creat propria metodă de a opri acest flagel.

Evident ar fi mai simplu să treceţi în mod "Avion" când conduceți, dar să fim serioşi nimeni nu face asta. Soluţia Nissan aminteşte de serialul "Better Caul Saul", acolo unde toată lumea îşi lasă electronicele într-o cutie specială când intră în casa unuia dintre personajele principale, alergic la undele electromagnetice. Ei bine, automobilele Nissan Juke au o "cuşcă Faraday", care blochează orice semnal odată ce terminalul se află la interior.

Nissan numeşte acest compartiment "Signal Shield" şi el a fost creat după ce studiile au arătat că o persoană îşi verifică telefonul în medie de 85 de ori pe zi. Utilizarea unui telefon la volan este ilegală de la începutul anilor 2000, iar soluţia Nissan are şi dezavantaje şi anume că nu puteţi folosi telefonul ca GPS sau să preluaţi apelul via headset Bluetooth.

Măsura poate părea extremă, dar având în vedere adicţia de telefoane mobile, e totuşi necesară.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×