Nokia anunță profit net de 950 de milioane de dolari pe trimestrul 3, ramurile independente din Finlanda evoluează

1.193 ori
<b>Nokia anunță profit net de 950 de milioane de dolari pe trimestrul 3, ramurile independente din Finlanda evoluează</b>Dacă Microsoft a decis să renunțe la brandul Nokia și să vândă telefoane sub brand Microsoft Lumia, ei bine ce a rămas din firma Nokia din Finlanda continuă să evolueze. E vorba despre ramurile neafectate de achiziția Nokia Devices & Services...

Dacă Microsofta decis să renunțe la brandul Nokia și să vândă telefoane sub brand Microsoft Lumia, ei bine ce a rămas din firma Nokia din Finlanda continuă să evolueze. E vorba despre ramurile neafectate de achiziția Nokia Devices & Services de către MS și azi aflăm și cifrele lor de profit pentru trimestrul 3.

Finlandezii au realizat un profit net de 747 milioane de euro pe trimestrul 3, adică 950 de milioane de dolari, un salt uriaș de la pierderile de 91 de milioane de euro din aceeași perioadă a anului trecut. Acțiunile Nokia Corp au crescut cu peste 3.6%, ajungând la 6.75 euro la bursa din Helsinki. Profitul a fost obținut în ciuda unei pierderi de 1.2 miliarde de euro după reevaluarea serviciilor de cartografiere și localizare HERE.

CEO-ul Rajeev Suri e încântat de această evoluție a firmei în cele 3 segmente în care mai activează: rețele, hărți și software. Veniturile totale ale companiei au crescut cu 13% în ultimele 3 luni, ajungând la 3.3 miliarde de euro, iar sectorul cheie pare a fi fost cel de rețele, conform aceluiași Suri. Divizia aduce 90% din vânzările Nokia, iar analiștii afirma că mutarea de a vinde divizia Devices către Microsoft a fost una inteligentă.

Totuși piața rețelelor este ciclică și Nokia trebuie să aibă grijă cu controlul costurilor. Spre exemplu, în 2014 cheltuielile operaționale sunt de 250 de milioane de euro, față de 200 de milioane de euro cât se estimase inițial.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×