Nokia anunță veniturile pe 2013: 30 de milioane de modele Lumia vândute, pierderi de 198 milioane euro În trimestrul 4

Autor:  | Publicat în:  Financiare 1.171 ori
<b>Nokia anunță veniturile pe 2013: 30 de milioane de modele Lumia vândute, pierderi de 198 milioane euro În trimestrul 4</b>Nokia tocmai a publicat rezultatele financiare pentru trimestrul 4 de anul trecut și a oferit detalii și despre finanțele companiei pe întreg anul 2013. Astfel aflăm că Departamentul Terminale și Servicii a înregistrat pierderi de 198 milioane de...

Nokia tocmai a publicat rezultatele financiare pentru trimestrul 4 de anul trecut și a oferit detalii și despre finanțele companiei pe întreg anul 2013. Astfel aflăm că Departamentul Terminale și Servicii a înregistrat pierderi de 198 milioane de euro în ultimele 3 luni, probabil ultimul trimestru de raportare, deoarece de acum încolo segmentul e înglobat în Microsoft.

Celelalte segmente ale companiei au adus profituri de 408 de milioane de euro, față de 344 milioane cu un trimestru în urmă. Cele mai importante rezultate le-au obținut produse că HERE Maps și tehnologiile avansate de comunicație și rețele. Cei de la The Verge au aflat că Nokia ar fi vândut 8.2 milioane de modele Lumia în trimestrul trecut, ceea ce nu ar fi o performanță chiar rea, mai ales că reprezintă o creștere cu 86% față de aceeași perioadă din 2012.

Recordul a fost totuși de 8.8 milioane în trimestrul 3 anul trecut. în 2013 finlandezii cu vândut 30 de milioane de telefoane Lumia, mai mult decât dublând cele 13.3 milioane de unități din 2012. E bizar să vedem că s-a înregistrat o scădere tocmai de sărbători și sunt tare curios să văd dacă aceasta e ultima raportare de vânzări a seriei Lumia sau dacă Microsoft va continua să ne ofere cifre despre ea.

în altă ordine de idei Nokia Solutions and Networks a înregistrat vânzări nete de 3.105 miliarde euro anul trecut și profit operațional de 420 de milioane de euro.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×