Nokia nu mai contează pe piața smartphone, scade sub 4% cota de piață; Doar Android o poate salva!

1.980 ori
<b>Nokia nu mai contează pe piața smartphone, scade sub 4% cota de piață; Doar Android o poate salva!</b>Nu pot să nu mă gândesc cum ar fi arătat piața de telefoane la ora actuală dacă Nokia se dovedea un early adopter al lui Android... Recent am aflat că Nokia a picat din top 5 companii producătoare de smartphone-uri, top creat pe baza...

Nu pot să nu mă gândesc cum ar fi arătat piața de telefoane la ora actuală dacă Nokia se dovedea un early adopter al lui Android... Recent am aflat că Nokia a picat din top 5 companii producătoare de smartphone-uri, top creat pe baza vânzărilor. Informațiile vin de la Gartner și se pare că Nokia are acum doar 4% din piața smartphone, adică mai puțin decât HTC sau RIM.

Lumia, brandul în care Nokia a investit tot a reușit să livreze doar 2.9 milioane de terminale în trimestrul 3, în condițiile în care doar iPhone 5 a vândut 5 milioane de unități în 3 zile. Mai luăm și în calcul faptul că Samsung a vândut 56.9 milioane de telefoane în trimestrul 3 și observăm cum imaginea Nokia începe să se estompeze. Ce e drept, pe hârtie parteneriatul Nokia + Microsoft și ideea din spatele lui Windows Phone sună bine, dar în execuție lucrurile nu stau chiar atât de bine.

Nokia nu mai contează pe piața smartphone, scade sub 4% cota de piață; Doar Android o poate salva!

Problema nu vine neapărat de la Samsung sau Apple, ci de la noii jucători pe piața smartphone, că ZTE sau Huawei care au în spate capital considerabil și dorința de a cuceri piața vestică. Ce avantaje are Nokia față de concurență? Calitatea construcției și a hardware-ului, în mod sigur calitatea camerei și designul seriei Lumia. Vorbim totuși de singura companie care folosește tehnologie Carl Zeiss avansată, PureView, OIS, carcasa din policarbonat, toate acestea într-un singur pachet.

Ce ar face pachetul complet ar fi Android, dar asta ar însemna din start dispariția lui Nokia Maps, încheierea parteneriatului cu Microsoft și a finanțărilor din partea acestora. Credeți că viitorul ne rezervă totuși și un terminal cu Android produs de finlandezi sau vor ține cu dinții de exclusivitatea Windows Phone? Să ne punem speranțe în Jolla OS?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×