Nokia realizează deja apeluri de date 5G şi teste 4G/5G duale în China

1.292 ori
<b>Nokia realizează deja apeluri de date 5G şi teste 4G/5G duale în China</b>Un detaliu pe care îl aflăm astăzi este și acela că Nokia a început deja să realizeze apeluri 5G în China, acolo unde noul standard de conectivitate ar putea debuta chiar pe finalul acestui an. Mai presus de atât, finlandezii ar fi realizat și apeluri

În această vară au loc multiple teste ale tehnologiei 5G pe glob, cele mai proeminente fiind în câteva suburbii şi localităţi rurale din SUA. În acelaşi timp, cu mai puţină acoperire din partea presei au loc teste şi în China. Ei bine acolo Nokia furnizează tehnologie şi avem detalii despre cele mai noi realizări ale lor mai jos.

Nokia a anunţat că a realizat cu succes un apel tip date 5G New Radio end to end în ultima săptămână. A fost totul pe baza unui proiect realizat împreună cu Ministerul Chinez de Informaţie şi Industrie (MIIT) şi face parte dintr-un proces de test îndelungat. Apelurile de gen implică o conectivitate duală 4G/5G şi sunt perfect înregimentate în standardul ales de 3GPP anul trecut.

Apelurile 5G au fost realizate over the air în banda de frecvenţă de 3.5 GHz şi în cea LTE pe banda de 2.1 GHz. La bază s-a aflat un simulator de echipament comercial oferit de PRISMA Telecom Testing. La începuturile implementării 5G-ului va fi ceva normal că operatorii să ofere conectivitate duală 4G/5G, ca backup pentru 5G-ul incipient. Astfel o conexiune 5G NR se va baza pe ajutorul 4G-ului conectat la un Cloud Packet Core.

China ţinteşte spre o lansare a serviciilor în 2020, fiind unul dintre early adopterii tehnologiei. Au deja proiecte Internet of Things, Smart City şi Conected Cars în această zonă. Nokia a pus la bătaie hardware şi tehnologii ca Nokia AirScale Cloud RAN, Nokia AirScale baseband unit, Nokia 5G Massive MIMO Active Antenna, Nokia Cloud Packet Core.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×