Nvidia și Android 3.0 HoneyComb - un parteneriat exclusivist

1.589 ori
<b>Nvidia și Android 3.0 HoneyComb - un parteneriat exclusivist</b>Cel puțin așa pare la exterior. Recent și Sony pentru tabletele sale S1 și S2 a ales să meargă pe Tegra 2 ce aduce un procesor dual-core tactat la 1 Ghz. Se alătură celorlalte tablete ce rulează sistemul de operare Android 3.0 HoneyComb și mă...

Cel puțin așa pare la exterior. Recent și Sony pentru tabletele sale S1 și S2 a ales să meargă pe Tegra 2 ce aduce un procesor dual-core tactat la 1 Ghz. Se alătură celorlalte tablete ce rulează sistemul de operare Android 3.0 HoneyComb și mă refer la modele foarte cunoscute precum: Motorola Xoom, Samsung Galaxy Tab 10.1, Asus Eee Pad Transformer, Acer A500 și multe altele. O altă companie ce are produse în dezvoltare pentru această nișă este Toshiba.

Nvidia are în dezvoltare Tegra 3 ce va permite din 2012 acomodarea unui procesor de tip quad-core ce urmează a fi implementat și pe telefoanele smartphone în genul Motorola Bullet.

HTC nu a anunțat o tabletă cu Tegra 2. Ei nu au încă una pe HoneyComb și de dimensiuni mai mari și HTC Flyer aduce doar 7 inch la display - detalii.

Dacă ar fi să analizăm partea hardware veți vedea că nu sunt diferențe notabile între tabletele Android. Majoritatea au pe lângă Tegra 2, 1 GB RAM, 16 sau 32 GB spațiu de stocare, camere foto de 5 Megapixeli ce pot filma HD sau full HD, Wi-Fi, bluetooth, GPS, ecran de 10.1 inch cu rezoluție 1280x800 pixeli.

Pentru dinamica pieței nu ar strica să intre în scenă și un alt producător de chipseturi. Un exemplu diferit față de concurență este dat de LG care are în pregătire tablete cu MeeGo ce vor rula pe procesoare cu arhitectură ARM.

Legat de Sony S1 și S2 la acest moment se știu o serie de informații și le vom vedea în magazine online abia pe la sfârșitul anului. Detalii găsiți aici.

Dacă sunteți interesați de o tabletă dual-core cu Android 3.0 pe plan local nu găsiți decât Acer A500 la 2.099 lei - eMAG și alte modele sunt în pregătire a fi lansate. Cea mai notabilă ar fi Galaxy Tab 10.1 la Vodafone.

Tabletele cu Tegra 2 și Android 3.0 au o misiune destul de grea și anume aceea de a învinge iPad 2.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×