Nvidia Tegra 3 este acum oficial: un procesor quad core de 1.3 GHz cu performanțe de 5 ori mai mari decât Tegra 2 (Video)

1.307 ori
<b>Nvidia Tegra 3 este acum oficial: un procesor quad core de 1.3 GHz cu performanțe de 5 ori mai mari decât Tegra 2 (Video)</b>Promis inițial pentru finalul lunii august, procesorul Nvidia Tegra 3 (aka Kal-El) este acum oficial și avem aici de-a face cu un CPU quad core de 1.3GHz. Așa cum ne promitea chiar Nvidia, performanțele lui Tegra 3 sunt de 5 ori mai mari decât cele...

Promis inițial pentru finalul lunii august, procesorul Nvidia Tegra 3 (aka Kal-El) este acum oficial și avem aici de-a face cu un CPU quad core de 1.3GHz. Așa cum ne promitea chiar Nvidia, performanțele lui Tegra 3 sunt de 5 ori mai mari decât cele ale lui Tegra 2. Până acum avem două terminale care vor sosi cu acest chipset: tableta ASUS Transformer Prime și telefonul quad core HTC Edge, care este doar un zvon deocamdată.

Vă reamintim că Nvidia Tegra 3 a debutat la MWC 2011 în februarie, unde a fost prezentat sub formă de demo, iar acum produsul finisat este gata de debut. Nvidia ne oferă un aranjament 4 core Cortex A9, triplând capacitatea grafică a chipsetului cu un procesor grafic cu 12 core-uri. De remarcat este și faptul că deși Tegra 3 este un quad-core, avem la dispozitie și un al cincilea procesor cu un consum mai redus, un "companion core". Acesta se va ocupa strict de procesele aflate în standby și modul de funcționare cu un consum scăzut de energie al terminalului.

Un punct forte al acestui procesor este sistemul dinamic de administrare al core-urilor Nvidia, care permite creșterea duratei de viață a bateriei, dar și a performanței. Un exemplu a fost playback-ul unui clip video 720p, care pe Tegra 3 a necesitat cu 61% mai puțin consum de energie decât pe Tegra 2. în ce privește performanta grafică, clipul de mai jos este grăitor și aflați că playback-ul video atinge 1080p la bitrate de 40Mbps, deci o performanță deosebită.

în acest moment ASUS Transformer Prime începe să sune foarte bine...

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×