Primele estimări scot la iveală un profit trimestrial diminuat cu 60% pentru cei de la Samsung

Autor:  | Publicat în:  Samsung 642 ori
<b>Primele estimări scot la iveală un profit trimestrial diminuat cu 60% pentru cei de la Samsung</b>Deși compania sud-coreeană Samsung de-abia a lansat pe piață terminalele Galaxy Note 4, respectiv Galaxy Alpha, device-uri ce sosesc cu o ramă metalică, se pare că pentru moment vânzările acestor terminale nu vor contribui la veniturile companiei...

Deși compania sud-coreeană Samsung de-abia a lansat pe piață terminalele Galaxy Note 4, respectiv Galaxy Alpha, device-uri ce sosesc cu o ramă metalică, se pare că pentru moment vânzările acestor terminale nu vor contribui la veniturile companiei pentru trimestrul ce tocmai s-a încheiat pe data de 30 septembrie.

Potrivit raportului oferit de către Samsung investitorilor, se așteaptă ca în acest trimestru profitul să fie de aproximativ 3.8 miliarde de dolari, o scădere cu 60% comparativ cu cifrele înregistrate anul trecut când profitul a fost de 9.8 miliarde de dolari (Q3 2013). De asemenea și veniturile consolidate au cunoscut o scădere cu 20% față de anul trecut, acestea fiind acum de aproximativ 44 miliarde (55.4 miliarde Q3 2013).

Aflăm că veniturile subțiate au fost prezise și de către analiști, acestea stând în principal în spatele presiunii provocate de Apple, cât și de către companiile de origine chineză ce lansează pe piață smartphone-uri cu dotări high-end și prețuri accesibile. Rămâne de văzut dacă în trimestrul 4 se va schimba ceva odată cu vânzările phablet-ului Galaxy Note 4.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×