Punte de roaming peste Prut: România şi Moldova discută despre eliminarea roaming-ului între cele două ţări

Autor:  | 690 ori
<b>Punte de roaming peste Prut: România şi Moldova discută despre eliminarea roaming-ului între cele două ţări</b>Roaming-ul încă reprezintă o problemă, chiar și acum când tarifele au început să scadă, dar pentru viitor lucrurile se anunță ceva mai favorabile. Descoperim astăzi că România și Republica Moldova se află în discuții pentru eliminarea tarifelor

România şi Republica Moldova ar putea să elimine tarifele de roaming între cele două ţări, în urma unor discuţii purtate în această săptămână. Proiectul a apărut cu ocazia unei vizite a lui Dănuţ Andruşca, ministrul român al Economiei în Republica Moldova.

Premierul moldovean, Pavel Filip s-a întâlnit cu reprezentantul nostru pentru a discuta despre diferite parteneriate economice şi a apărut şi această perspectivă. Chişinăul pare în favoarea anularii tarifelor de roaming între România şi Republica Moldova. Abordarea s-ar face în prima fază după modelul "Roam Like at Home", implementat la nivelul UE anul trecut. Ulterior am putea vorbi spre RM la aceleași tarife pe care le avem pe teritoriul RO.

S-a mai discutat şi despre conducta de gaz Iași-Ungheni, dar pe noi ne interesează mai degrabă segmentul telecom. În ultimii ani s-au făcut tot mai mulţi paşi pentru intrarea Republicii Moldova în UE şi există şi tendinţe unioniste între România şi Moldova, în ciuda influenţelor ruse care o împiedică. Nu sunt la curent cu starea infrastucturii din Republica Moldova sau cu vitezele de fibră sau 4G de la ei, ori dacă sunt şi ei ca noi pe primele locuri pe glob la viteze de Internet.

Ce ţin minte e că Moldova a fost printre primele ţări în care Orange a făcut teste 4G în Europa, împreună cu Polonia, chiar înaintea României. Potenţial există deci şi o unificare de tarif şi infrastructura ar fi benefică ambelor părţi.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×