De la proiect crowdfunding la realitate! Purism Librem 5, telefonul bazat pe Linux începe să fie livrat către clienți

1.550 ori
<b>De la proiect crowdfunding la realitate! Purism Librem 5, telefonul bazat pe Linux începe să fie livrat către clienți</b>Uneori proiectele înscrise în campanii de crowdfunding ajung și realitate, iar un exemplu ce vine să întărească această afirmație este chiar Purism Librem 5 - un telefon bazat pe Linux care a atras atenția împătimiților

Uneori proiectele înscrise în campanii de crowdfunding ajung și realitate, iar un exemplu ce vine să întărească această afirmație este chiar Purism Librem 5 - un telefon bazat pe Linux care a atras atenția împătimiților acestei platforme din întreaga lume. Cu peste 2 milioane de dolari adunați în cadrul programului de finanțare, Purism este acum gata să livreze și primele unități către clienții ce au sprijinit dezvoltarea produsului.

Librem 5

Telefonul reprezintă rezultatul a mulți ani de muncă, atât la nivel hardware cât și software - muncă ce a fost necesară pentru ca device-ul să devină realitate. Librem 5 reprezintă și angajamentul companiei pentru un software deschis 100% fără restricții asupra ce poate folosi hardware-ul. Este un telefon și pentru cei interesați de intimitate și securitate, având chiar și comutatoare pentru dezactivarea camerei, microfonului, sau a conexiunilor WiFi/Bluetooth. 

Librem 5

Sistemul de operare este numit PureOS, o distribuție Linux regândită cu un UI mobil aplicat peste. Compania face o declarație îndrăzneață, afirmând că telefonul va primi update-uri pe piață. Dotările nu sunt deloc high-end în ciuda prețului de 699 dolari, dar după cum spuneam, acesta este un telefon pentru împătimiții Linux.

Pe lista de specificații se află un ecran HD de 5.7 inch (IPS, LCD), procesor NXP i.MX 8M dezvoltat pe seama procesului de 28nm și cu 4 nuclee Cortex-A53 de 1.5 GHz. Primim 3 GB RAM, 32 GB stocare eMMC, cameră frontală de 8 mpx și cameră de 13 mpx în spate. Telefonul are și jack audio, slot microSD și port USB-C. 

Așa cum spuneam și mai sus, prețul acestui telefon este de 699 dolari. Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul companiei aici!

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×