Romtelecom anunță implementarea primei rețele 100G naționale din România, cu tehnologie Cisco În spate

Autor:  | Publicat în:  Romtelecom 918 ori
<b>Romtelecom anunță implementarea primei rețele 100G naționale din România, cu tehnologie Cisco În spate</b>Romtelecom a anunțat investiții în modernizarea rețelei naționale prin introducerea în premieră în țara noastră a primelor linkuri 100G. Acestea sunt bazate pe tehnologie Cisco și DWDM ADVA. &nbsp; Arhitectura de nouă generație este...

Romtelecom a anunțat investiții în modernizarea rețelei naționale prin introducerea în premieră în țara noastră a primelor linkuri 100G. Acestea sunt bazate pe tehnologie Cisco și DWDMADVA.

Arhitectura de nouă generație este flexibilă și scalabilă, reducând astfel complexitatea rețelei și crescând și eficiența sa operațională. Se va trece la o nouă generație de servicii, iar procesul de upgrade a început încă din 2013 și se va încheia în 2015. în acest an vor fi conectate via linkuri 100G 3 dintre cele mai importante noduri ale rețelei naționale Romtelecom, iar tehnologia Cisco va fi folosită pentru rețeaua IP/MPLS, în vreme ce tehnologia DWDM va fi volosita pentru transportul datelor.

Marele scop aici este trecerea la tehnologia All IP, proces finalizat în 2018, așa cum a promis T-Mobile în februarie. Infrastructura va face față creșterii uriașe a traficului IP, datorită creșterii numărului de dispozitive, aplicații și servicii de nouă generație. Bănuiesc că în curând vom avea parte și de o creștere a vitezei maxime la Internetul Romtelecom, care în acest moment e mai lent decât la rivalii de la RCS-RDS de exemplu.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×