Samsung brevetează o tehnologie de încărcare wireless la distanță; Iată conceptul propus

1.249 ori
<b>Samsung brevetează o tehnologie de încărcare wireless la distanță; Iată conceptul propus</b>Pe viitor tehnologia de încărcare wireless pentru dispozitivele mobile s-ar putea schimba serios, unul dintre producătorii ce pregătesc asemenea noutăți fiind și Samsung. Prin intermediul unui brevet ajuns online descoperim că se pregătește

La ora actuală tehnologia de încărcare wireless din zona smartphone nu este pe atât de deosebită precum se promovează a fi, asta pentru că avem nevoie de un pad special pe care dispozitivul să fie plasat cu scopul de a se încărca. Termenul "wireless" nu pare a fi cel mai bun posibil pentru a descrie acest tip de încărcare ce nu ar trebui să implice la mijloc nici un fir sau cablu precum se întâmplă cu internetul wireless ce poate fi accesat de oriunde.

Brevet incarcare wireless Samsung

Pe viitor însă tehnologia va evolua, asta grație producătorilor precum Samsung ce lucrează la viitorul standard de încărcare wireless după cum descoperim astăzi pe seama unui brevet. Conceptul pe care îl vedeți reprezentat în schițele de aici a fost completat inițial în 2016 în Coreea de Sud și descrie o metodă prin care energia poate fi transmisă către un anume dispozitiv dintr-o încăpere.

Brevet incarcare wireless Samsung

Sistemul pe care Samsung și-l imaginează presupune transmiterea curentului către un device selectat care se va încărca astfel fără a fi nevoie de plasarea sa pe vreun pad de încărcare sau alt accesoriu. Practic vom putea sta cu telefonul pe noptieră sau în mână și încărcarea wireless va funcționa pe nevăzute.

Brevet incarcare wireless Samsung

Mai interesant de atât este faptul că sistemul de transmitere al energiei poate trece peste obstacolele din cameră (care în mod normal ar împiedia transferul de curent) cu ajutorul unor reflectoare speciale ce vor încărca dispozitivele din cameră. Pe hârtie sistemul sună promițător dar nu se știe cât de curând se va implementa în realitate și nici dacă va ajunge disponibil comercial sub această formă din păcate. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×