Samsung Galaxy S20+ este aici: mai mare, cu extra Bokeh, baterie, 5G şi ecran de 120 Hz

904 ori
<b>Samsung Galaxy S20+ este aici: mai mare, cu extra Bokeh, baterie, 5G şi ecran de 120 Hz</b>Samsung a anunţat pe 11 februarie la ora 21:00 noua sa serie de telefoane Galaxy S20. Include 3 telefoane, de fapt 5 dacă luăm în calcul variantele 4G şi 5G de Galaxy S20 şi S20+. Am scris deja despre Galaxy S20

Samsung a anunţat pe 11 februarie la ora 21:00 noua sa serie de telefoane Galaxy S20. Include 3 telefoane, de fapt 5 dacă luăm în calcul variantele 4G şi 5G de Galaxy S20 şi S20+. Am scris deja despre Galaxy S20, mezinul familiei, iar acum ne ocupăm de Galaxy S20+. El este practic un S20 mai mare, cu diagonală şi baterie mai mare, dar şi un extra senzor DepthVision în spate. Aflaţi preţ, data de lansare în România şi toate detaliile mai jos.

Design

Galaxy S20+ are design identic cu Galaxy S20, ca format cel puţin. Evident e ceva mai lung şi are un modul dreptunghiular al camerei puţin mai lat. Vine cu o ramă din aluminiu, are talie de 7.8 mm şi cântăreşte 186 de grame, rezonabil pentru diagonala de 6.7 inch. Se simte în mână cam ca Galaxy A71 ca volum, doar că are materiale premium: sticlă în faţă şi spate şi metal între.

Samsung Galaxy S20+

Camera selfie e decupată într-un orificiu central în ecran, după model Note 10, iar bărbia a fost tăiată faţă de S10, ca şi muchiile laterale. Samsung Galaxy S20+ va fi disponibil pe nuanţele Cosmic Grey, Cloud Blue şi Cosmic Black. Este certificat IP68, deci rezistă la apă şi praf, putând fi scufundat în apă până la o adâncime de 1.5 metri, timp de 30 de minute. Camera iese un pic în relief, mult mai puţin decât la S20 Ultra totuşi.

Display

Ecranul lui S20+ este un Dynamic AMOLED de 6.7 inch, cu rezoluţie de 3200 x 1400 pixeli, cu aspec 20:9 şi suport HDR10+. Este mai puţin curbat decât pe generaţiile S8, S9 şi chiar S10. Vine cu protecţie Gorilla Glass 6, Always On Display şi inovaţia principală este suportul pentru rata de reîmprospătare de 120 Hz.

Samsung Galaxy S20+

În varianta standard e setat pe 60 Hz, iar dacă treceţi la 120 Hz scade rezoluţia la Full HD+. Integrează cititorul de amprente ultrasonic şi are decupaj pentru camera selfie sus.

Hardware:

  • Display: 6.7 inch, Dynamic AMOLED, 3200 x 1400 pixeli, 120 Hz
  • Procesor: Exynos 990
  • RAM: 8 GB/12 GB
  • Stocare: 128 GB/ 256 GB/512 GB UFS 3.0 + microSD
  • Baterie: 4500 mAh, încărcare wireless, încărcare inversă wireless, încărcător de 25W la pachet
  • Cameră spate: 12 MP (principală) + 64 MP (telephoto, zoom hibrid 3x) + 12 MP (ultra wide) + DepthVision
  • Cameră selfie: 10 MP.
  • Conectivitate: 4G, 5G, WiFi 6, USB-C, Bluetooth 5.0, GPS
  • Altele: difuzoare stereo, fără jack audio

Cameră

Cele 3 camere centrale din acest modul sunt fix cele de la S20, dar lor li se adaugă mecanismul DepthVision/Bokeh de pe S20 Ultra. El ar trebui să ajute la captura Live Focus, atât foto, cât şi video. Modulul quad camera include o cameră principală de 12 MP, cu deschidere F/1.8, semn că a dispărut diafragma variabilă. Are şi stabilizare optică pe camera principală. Apoi vine camera telephoto, cu rezoluţie de 64 MP, cu deschidere F/2.0 şi stabilizare optică, dar şi zoom optic hibrid 3x şi zoom digital 30x. Apoi urmează camera ultra wide de 12 MP, cu deschidere F/2.2 şi senzorul DepthVision. În fața găsim o cameră selfie de 10 MP similară cu ce am primit la S10.

Samsung Galaxy S20+

Telefonul filmează la rezoluţie 8K la 30 de cadre pe secundă, dar şi în 4K la 60 FPS, atât cu camera din spate, cât şi cu cea din faţă. O altă noutate este funcţia Single Take, care face o serie de capturi foto şi video, folosind AI-ul şi le alege pe cele mai relevante. Poate face în jur de 10 fotografii şi 4 clipuri pe parcursul a maxim 10 secunde. Modul de captură Night a fost îmbunătăţit şi avem acum şi Night Hyperlapse, care surprinde dârele de lumină lăsate de maşini când filmaţi noaptea.

E util şi pentru alţi subiecţi în mişcare, precum o cascadă sau râu. Mai avem şi AI Best Moment, care poate surprinde o captură de grup numai când toţi zâmbesc şi reglează automat contrast, culori şi aplică şi filtre automat. Avem în continuare Live Focus pentru foto şi video, iar ca inovaţie pentru filmare avem un mod Pro pentru filmare, cu reglaje de expunere, shutter, ISO, balans de alb şi altele. Camera selfie poate detecta că sunt mai mulţi oameni în cadru şi va lărgi cadrul pentru a îi prinde pe toţi cu funcţia Smart Selfie Angle. Avem şi filmare Super Steady îmbunătăţită, aşa încât să scăpate automat de tremuratul imaginii.

Software

La capitolul software avem Android 10 cu One UI 2.1 aplicat peste. Asta înseamnă că vom naviga cu tab-uri şi butoane plasate în partea de jos a ecranului pentru utilizare mai uşoară cu o singură mână. Avem un Dark Mode evoluat care umblă şi la wallpaper, funcţia Link to Windows de la Note 10, Always on Display şi funcţia Edge cu shortcuturile laterale. Ce e nou? Funcţia QuickShare, similară cu AirDrop de la Apple, permiţând o partajare mai facilă de conţinut şi fişiere spre alte telefoane, dar şi sprea televizoarele Samsung prin streaming.

Samsung Galaxy S20+

Avem şi Bixby ca asistent virtual şi cu un homescreen dedicat în stânga ecranului, dar fără buton dedicat acum. Google Duo a fost integrat în zona Phone şi putem face apeluri video duale, la calitate ridicată. Samsung Game Booster evoluează, iar gamerii pot lăsa aplicaţii mai multe suspendate în fundal fără a fi închise în vreme ce se joacă.

Mai avem şi Bixby Routines, o serie de automatizări care setează automat playlist-uri, conectivitate Bluetooth, WiFi, luminozitate şi altele în funcţie de momentul zile şi de locul în care vă aflaţi. Apare şi sumedenia de opţiuni de editare foto/video din Gallery de pe Note 10, plus funcţii AI şi AR.

Preţ şi disponibilitate

Telefonul va sosi în România pe 13 martie și costă 4.799 lei în varianta 4G, respectiv 5.299 lei. Mai multe prețuri de pe plan local puteți găsi aici

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×