Samsung Galaxy S20 a debutat: micuţul de 6.2 inch ştie filmare 8K, refresh rate de 120 Hz + alte surprize

1.013 ori
<b>Samsung Galaxy S20 a debutat: micuţul de 6.2 inch ştie filmare 8K, refresh rate de 120 Hz + alte surprize</b>Samsung a anunţat în sfârşit ieri mult aşteptată tripletă Galaxy S20, care include 3 modele: Galaxy S20, S20+ şi S20 Ultra. Noi ne axăm pe modelul de bază în articolul de față, cel de pornire, cu diagonală

Samsung a anunţat în sfârşit ieri mult aşteptată tripletă Galaxy S20, care include 3 modele: Galaxy S20, S20+ şi S20 Ultra. Noi ne axăm pe modelul de bază în articolul de față, cel de pornire, cu diagonală de 6.2 inch şi 3 camere în spate. La rândul său are şi el 2 variante: una 4G şi una 5G. Aflaţi toate detaliile despre terminalul cel nou mai jos.

Design

Telefonul este fabricat din sticlă şi metal, având o ramă subţire din aluminiu. Măsoară 7.9 mm în talie şi cântăreşte 163 grame. Va sosi pe nuanţele Cosmic Grey, Cloud Blue şi Cloud Pink. Are sticlă în spate şi faţă, cu protecţie Gorilla Glass 6 şi vine cu certificare IP68 pentru protecţia contra apei şi prafului.

Samsung Galaxy S20

Poate fi deci scufundat în apă până la o adâncime de 1.5 metri timp de 30 de minute. Are muchii mai înguste ale ecranului şi decupaj în ecran centrat pentru camera selfie. Avem şi o cameră dreptunghiulară în spate, uşor protuberantă, dar destul de îngustă.

Display

Ecranul lui Galaxy S10 este un Dynamic AMOLED de 6.2 inch, cu rezoluţie de 3200 x 1440 pixeli şi aspect 20:9. Are suport HDR10+, protecţie Gorilla Glass 6 şi funcţie Always On Display. Marea noutate este suportul pentru refresh rate la 120 Hz, care se poate activa din setări.

Samsung Galaxy S20

Default telefonul este pe 60 Hz, iar pentru 120 Hz treci pe rezoluţie Full HD+. Ecranul are un decupaj sus pentru camera selfie, cam ca la Note 10 şi în ecran este integrat şi cititorul de amprente.

Hardware:

  • Display: 6.2 inch, Dynamic AMOLED, 3200 x 1400 pixeli,
  • Procesor: Exynos 990
  • RAM: 8 GB/12 GB
  • Stocare: 128 GB UFS 3.0 + microSD
  • Baterie: 4000 mAh, încărcare wireless, încărcare inversă wireless, încărcător de 25W la pachet
  • Cameră spate: 12 MP (principală) + 64 MP (telephoto, zoom hibrid 3x) + 12 MP (ultra wide)
  • Cameră selfie: 10 MP
  • Conectivitate: 4G, 5G (doar sub 6 GHz), WiFi 6, USB-C, Bluetooth 5.0, GPS, ANT+
  • Altele: difuzoare stereo, fără jack audio

Cameră

Telefonul are 3 camere în spate, pornind de la cea principală de 12 MP, care vine cu stabilizare optică şi deschidere F/1.8. Apoi vine camera telephoto de 64 megapixeli, cu deschidere F/2.0 şi stabilizare optică, dar şi zoom optic hibrid 3x şi zoom digital 30x (Space Zoom). A treia cameră este cea Ultra Wide, de 12 MP, cu deschidere F/2.2. În față avem o cameră de 10 MP similară cu ce găseam la generaţia S10. Camera este capabilă de filmare 8K la 30 FPS, dar ştire şi 4K la 60 FPS, inclusiv cu camera frontală.

Samsung Galaxy S20

Avem şi o funcţie Single Take, care face capturi foto/video cu toate camerele şi păstrează cele mai bune capturi (în jur de 10 poze şi 4 video, cu timp maxim de 10 secunde). Avem şi un mod Night de captură foto, care e îmbunătăţit, dar şi funcţionalitate AI şi AR. Mai avem şi Night Hyperlapse, un mod video care poate produce clipuri cu urme luminoase. În plus avem şi AI Best Moment, care face cea mai bună captură cu cele mai multe zâmbete şi fără blur-uri. Ia în calcul şi contrast şi culorile ideale şi aplică şi filtre automat.

Camera selfie a primit o funcţie inteligentă care detectează automat că sunt mai mulţi oameni în cadru şi îl lărgeşte: Smart Selfie Angle. Avem pentru prima oară şi un mod Pro pentru captura video, cu reglaje de expunere, ISO, balans de alb, nuanţă, saturare şi shutter.

Software

Telefonul rulează Android 10 cu One UI 2.1, care aduce printre altele funcţia Bixby Routines. Aceasta permite presetarea unor automatizări de setări, aplicaţii şi opţiuni. Spre exemplu ai un playlist Spotify gata pregătit când te scoli dimineaţa. Avem şi QuickShare, un fel de AirDrop de la Apple pentru partajare cu alte dispozitive şi streaming spre televizoarele Samsung.

Avem un Dark Mode se simte pe wallpaper, care devine mai difuz, primim şi Link to Windows, butoane de navigare şi taburi plasate jos pentru utilizare mai uşoară cu o singură mână. Asistentul Bixby e la posturi, cu un homescreen dedicat în stânga şi încă avem un meniu Edge cu shortcut-uri.

Pentru securitate avem un cititor ultrasonic de amprente integrat în ecran. Google Duo e integrat în aplicaţia Phone, iar Bixby nu mai are buton dedicat. Samsung Game Booster a devenit mai generos cu opţiunile şi nu va mai închide automat aplicaţiile din fundal, lăsând Discord-ul deschis în vreme ce te joci spre exemplu.

Preţ şi disponibilitate:

Telefonul va sosi în România pe 13 martie la preţul de 4.299 lei pentru varianta 4G, respectiv 4.799 lei pentru varianta ce aduce suport 5G. O listă de prețuri locale aveți aici

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×