Samsung, Intel și Dell colaborează În cadrul unui proiect de interconectare a gadgeturilor

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 452 ori
<b>Samsung, Intel și Dell colaborează În cadrul unui proiect de interconectare a gadgeturilor</b>Samsung a intrat într-un parteneriat cu Dell, Intel, Broadcom și Wind River pentru a lansa Open Interconnect Consortium, organizație creată cu scopul de a îmbunătăți interconectarea terminalelor. Scopul său este de a crea standarde tehnologice ce...

Samsung a intrat într-un parteneriat cu Dell, Intel, Broadcom și Wind River pentru a lansa Open Interconnect Consortium, organizație creată cu scopul de a îmbunătăți interconectarea terminalelor. Scopul său este de a crea standarde tehnologice ce ajută device-urile să comunice între ele.

Un exemplu este de a permite unui frigider Samsung să fie controlat de un smartphone cu procesor Intel. Consumatorii pot deja controla termostatul Nest de pe telefon sau să trimită mesaje către mașina de spălat LG, eventual să controleze iluminatul din locuința cu ajutorul becurilor inteligente LG. O aparentă problema e faptul că avem deja un consorțiu Industrial Internet, care are cam același scop, el fiind fondat de Intel .

Qualcomm are inițiativa AllJoyn, iar Allseen Alliance se ocupă cu Linux. Diferența e că noul proiect va crea un cod open source care va unifica toate platformele de pe electrocasnice și electronice. Fiecare membru al consorțiului va contribui prin dezvoltare de software și un prim produs viabil va apărea în trimestrul 3 al acestui an. Conceptul de "smart home" și "smart office" se afla în centrul acestei inițiative.

Cum vă suna acest viitor interconectat?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×