Samsung pregătește Exynos 2600 pentru producția în masă; Primul cip mobil pe 2nm GAA vine cu soluție termică nouă

766 ori
<b>Samsung pregătește Exynos 2600 pentru producția în masă; Primul cip mobil pe 2nm GAA vine cu soluție termică nouă</b>Samsung pare să fie în sfârșit gata să pună în producție Exynos 2600, următorul său cip mobil premium, care ar urma să apară în seria Galaxy S26. Informația vine din presa sud-coreeană și marchează un moment important pentru divizia de semiconductori

Samsung pare să fie în sfârșit gata să pună în producție Exynos 2600, următorul său cip mobil premium, care ar urma să apară în seria Galaxy S26. Informația vine din presa sud-coreeană și marchează un moment important pentru divizia de semiconductori a companiei, care a avut parte de ani grei. Noul chipset a fost deja scăpat în testele Geekbench, iar scorurile obținute sugerează un salt vizibil de performanță față de generația anterioară.

Exynos 2600 ar putea fi primul cip mobil fabricat pe procesul de 2nm GAA (gate-all-around) Samsung, un pas major din punct de vedere tehnologic. Deși compania a avut dificultăți serioase cu randamentele la 3nm, se pare că procesul de 2nm e mai stabil, cu producția pregătită să înceapă în curând. Ce atrage atenția este introducerea unei soluții noi de gestionare termică, numită Heat Pass Block, destinată să reducă supraîncălzirea, un punct slab recunoscut al seriei Exynos. Arhitectura CPU include un nucleu principal la 3.8GHz, trei nuclee de performanță la 3.26GHz și șase nuclee eficiente la 2.76GHz.

Strategia Samsung de a împărți seria Galaxy S26 între Exynos 2600 și Snapdragon 8 Elite Gen 2, în funcție de regiune, e în cărți. Asta înseamnă că în unele piețe, utilizatorii vor primi telefoane cu cipset propriu Samsung, ceea ce ar reduce dependența de Qualcomm.

Totodată, mutarea servește ca exponent pentru progresul Samsung în dezvoltarea propriilor procesoare, într-un moment în care TSMC urmează să lanseze și ea producția pe 2nm la finalul lui 2025.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×