Samsung va începe producția cipseturilor de 7nm din a doua parte a anului; Confirmă și planurile pentru soluții de 3nm

Autor:  | Publicat în:  Samsung 1.290 ori
<b>Samsung va începe producția cipseturilor de 7nm din a doua parte a anului; Confirmă și planurile pentru soluții de 3nm</b>În cadrul conferinței Samsung Foundry Forum ce a avut loc în aceste zile în SUA, compania sud-coreeană a dezvăluit și planurile de dezvoltare a procesoarelor de 3nm. Până la apariția acestor soluții pe piață mai avem de așteptat și între timp

În cadrul conferinței anuale Samsung Foundry Forum ce a avut loc în aceste zile în SUA, compania sud-coreeană a dezvăluit și planurile de viitor în ceea ce privește evoluția procesoarelor dezvoltate intern.

Avem astfel un roadmap al lansărilor, prima lansare de pe listă fiind cea a procesoarelor dezvoltate pe baza procesului de 7nm (7LPP Low Power Plus) care vor intra în producție în cea de-a doua parte a anului 2018. Ulterior, Samsung va trece la procesoare de 5nm (5LPE Low Power Early, soluții care vor oferi pe lângă performanțe superioare și beneficii în materie de consum energie ultra-low.

Va urma apoi procesorul de 4nm și ulterior se va ajunge la cel de 3nm care va adopta arhitectura GAA menită să depășească limitările de performanță impuse de către arhitectura FinFET. La ora actuală, Samsung își oferă soluțiile și pentru accelerarea creșterii inteligenței artificiale și pentru îmbunătățirea capabilităților de tip machine learning. 

Material Video Promovat

(Huawei P30 Pro Review, detalii aici)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×