Comunismul la putere! Şcolile din China distrug telefoanele elevilor care le folosesc la oră; Iată metodele!

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 1.623 ori
<b>Comunismul la putere! Şcolile din China distrug telefoanele elevilor care le folosesc la oră; Iată metodele!</b>Despre o inedită regulă a unei școli elementare din Guiyang, China aflăm astăzi. Aparent, conducerea acestei școli are un regulement foarte asupru pentru acei elevi ce vin la școală cu telefonul fără să anunțe în prealabil

În cazul în care vi s-a părut o metodă extremă ca profesorul v-a confiscat smartphone-ul pe care vă jucaţi în timpul orelor, aflaţi că se poate mult, mult mai rău. În China există cel puţin o şcoală unde telefoanele sunt închise la ore... cu ciocanul.

E vorba despre o şcoală elementară din Guiyang, un oraş din sud vestul Chinei, care a devenit virală în ultimele zile. Au apărut imagini cu telefoanele elevillor distruse chiar în faţa acestora. E vorba despre smartphone-uri care întâi sunt scufundate în apă şi apoi zdrobite cu ciocanul. Aparent părinţii au dat undă verde "profesorului de disciplină" pentru a face aceste lucruri.

Şi nu vă imaginaţi că se întâmplă în privat, doar cu elevul respectiv. Toată şcoala se adună pe terenul de sport şi din difuzoare se aud avertizări legate de utilizarea telefonului la oră. Cred că dacă trăia Ceauşescu acum în România şi încă mai eram sub acel regim, cam la fel s-ar fi petrecut lucrurile. Un oficial al şcolii a declarat următoarele:

"Dacă elevii încearcă să aducă telefonul la şcoală fără a anunţa acest lucru şi dacă nu au permisiune specială pentru a purta telefonul, îl vom îmbiba în apă şi apoi zdrobi. Este o regulă a şcolii. Nu ai permisiunea de a aduce telefonul la şcoală".

Elevii care vin cu terminalele la şcoală trebuie să le predea spre învăţători, aparent. Cei prinşi cu telefonul ascuns la ore vor fi sancţionaţi. Evident au apărut şi reacţiile negative, unii întrebându-se dacă aceasta "e şcoală sau e puşcărie?". Se pare totuşi că părinţii sunt de acord cu aceste măsuri, oricât de bizar ar părea. Vă imaginaţi să trăim într-o astfel de lume, mai ales cu atât de mulţi puştani cu 2-3 telefoane la purtător la ora de mate? 

Clipul video în care o astfel de "distrugere" are loc poate fi vizionat pe Twitter chiar aici!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×