OnePlus 5 de fapt nu are zoom optic 2X... ci zoom lossless 2X, conform lui Carl Pei, cofondator OnePlus

2.032 ori
<b>OnePlus 5 de fapt nu are zoom optic 2X... ci zoom lossless 2X, conform lui Carl Pei, cofondator OnePlus</b>Lipsa unui sistem de stabilizare optică nu este singurul punct slab al camerei duale de pe OnePlus 5, ci și faptul că zoom-ul 2x nu este unul optic, ci unul lossless. Chiar CEO-ul companiei Carl Pei a dezvăluit acest lucru, spunând că noul terminal aduce

După câteva zile în care au tot curs recenziile lui OnePlus 5, unele pozitive, altele mai puţin, a luat poziţie şi Carl Pei, cofondator OnePlus pentru a clarifica aspecte legate de cameră flagship-ului OnePlus 5. Cu această ocazie am aflat că în ciuda afirmaţiilor din presă OnePlus 5, NU ARE zoom optic 2X.

Informaţia vine de la Carl Pei, prin intermediul unei postari pe Twitter. Vă reamintesc că telefonul are o cameră duală, cu un senzor de 16 MP cu lentilă wide angle şi unul de 20 cu lentilă telephoto. OnePlus a subliniat capacitatea de zoom 2X a noului sistem de camere, dar nu a oferit detalii foarte ample despre acest lucru, ducând la citate în presă legate de un "zoom optic 2X".

E vorba de fapt despre despre zoom lossless 2X, care nu e același lucru. Zoom-ul optic real al telefonului este de 1.6x de fapt, iar ceilalţi 0.4x sunt realizaţi prin tehnologie "SmartCapture multi frame". Ce înseamnă acest lucru? Practic, telefonul foloseşte o combinaţie de tehnologii optice şi digitale pentru a ajunge la rezultatul dorit. Între timp iPhone 7 Plus oferă zoom optic 2X, iar Oppo are un mecanism de zoom optic 5X pregatit pentru telefoane viitoare.

La drept vorbind am văzut multe companii care promit zoom lossless, chiar mai mare de 2X, uneori chiar 4X sau mai mult, deci se pare că OnePlus nu a rupt norii cu sistemul său.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×