Siri e gata să primească o voce mai umană, datorită unei echipe de cercetători Apple din UK

709 ori
<b>Siri e gata să primească o voce mai umană, datorită unei echipe de cercetători Apple din UK</b>E drept că asistentul vocal Siri este unul foarte binevenit pe dispozitivele iOS, dar cu toate acestea nu putem să nu băgăm de seamă că vocea acestuia sună a fi mai degrabă asociată cu cea a unui robot. Pentru a schimba acest lucru, cercetătorii

Siri a dat startul trendului asistenţilor virtuali pe terminale mobile, dar de-a lungul anilor a ramans în urma lui Cortana şi a soluţiilor rivale Google când vine vorba de naturaleţe şi fluență a limbajului. În multe privinţe, Siri sună în continuare ca un robot. Acum Apple vrea să rezolve acest lucru, având o echipă specială de cercetători care se axează pe un sound mai uman pentru asistentul său virtual.

Cei de la Business Insider au realizat un reportaj cu privire la o secţiune secretă Apple, un laborator de cercetare şi dezvoltare din Marea Britanie, acolo unde oamenii de ştiinţa lucrează la ducerea lui Siri la nivelul următor. O parte din proiect are rolul de a face vocea sa ceva mai umană şi mai puţin robotică. Nu ştiu dacă aţi remarcat, dar deja prin saltul de la iOS 9 la iOS 10 a fost realizat un mic upgrade de acest gen şi modulaţiile şi inflexiunile lui Siri sunt ceva mai omeneşti.

Totuşi software-ul de la VocalIQ, cel menit pentru a permite computerelor şi oamenilor să "dialogheze" într-un mod mai natural nu a ajuns încă pe Siri, conform unui expert în AI, intervievat de Business Insider. În jur de 30 de angajaţi sunt implicaţi în proiectul din UK, majoritatea foşti angajaţi VocalIQ, firma de recunoaştere vocală şi AI cumpărată de Apple în 2015.

Tehnologia lor se axează pe crearea de conversaţii naturale între device-uri şi indivizi şi detectarea de context. Fix la aceste capitole are Google avantajul în fața soluţiei Apple.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×