Soluțiile pe care le avem la îndemână atunci când dorim să cumpărăm un telefon unei persoane învârstă

2.427 ori
<b>Soluțiile pe care le avem la îndemână atunci când dorim să cumpărăm un telefon unei persoane învârstă</b>Oric&acirc;t de mult ne-ar plăcea device-urile performante de ultimă generație, o categorie ceva mai specială nu este interesată de aceste lucruri. Mă refer aici la seniorii de l&acirc;ngă noi pe care avansul tehnologic i-a trecut &icirc;n planul...

Oricât de mult ne-ar plăcea device-urile performante de ultimă generație, o categorie ceva mai specială nu este interesată de aceste lucruri. Mă refer aici la seniorii de lângă noi pe care avansul tehnologic i-a trecut în planul doi, această categorie de oameni nu prezintă interes pentru marea majoritate a producătorilor de telefoane mobile.

Deși alegerea unui telefon pentru o persoană cu deficiențe de vedere sau auditive poate părea simplă la prima vedere, nu este deloc așa. Aici nu este vorba de numărul de GB de memorie RAM sau câte core-uri are procesorul. Nimeni nu o să-ți spună dacă în timpul convorbirilor telefonicecasca are un volum ridicatsau dacă telefonul are unfont suficient de mare pentru a putea fi citit fără ochelari de vedere.

O altă problemă este aceea că nu am găsit în România telefoane pentru seniori cu conexiune 3G în banda 2100 MHz. Dacă părintele sau bunicul tău folosește rețele care utilizează doar frecvențe 3G (RCS&RDS de exemplu) atunci tot ceea ce poți să faci este să instalezi un launcher dedicat pentru seniori pe un smartphone cu 3G și să speri că se poate obișnui cu touch screen-ul.

Big launcher este un launcher pentru Android cu font de mărime foarte mare și simplificat la maxim. Launcher-ul nu se rezumă doar la homescreen; agenda, dialer-ul dar și mesajele au fost modificate astfel încât să fie ușor vizibile chiar și fără ochelari de vedere. Chiar dacă există și o versiune gratuită de test, versiunea premium beneficiază de o reducere de 75%. 6 RON este prețul aplicației, un preț mic pentru cineva care chiar are nevoie de ea.

big launcher android free telefon seniori

Dacă nu suntem limitați de folosirea unei reţele 3G atunci opțiunile sunt ceva mai convenționale, bătrânii preferă butoane fizice (ai mei cel puțin). Nici în această categorie lucrurile nu stau cum trebuie. Opțiunile nu sunt multe la număr și nici nu sunt lipsite de probleme. M-am gândit la o listă pe care un telefon dedicat seniorilor trebuie să le bifeze:

  • taste și font mare;

  • meniu foarte intuitiv în limba română;

  • volum al convorbirilor și al tonului de apel ridicat;

  • autonomie mai mare de 4-5 zile;

  • sistem de încărcare simplu, dock de preferat;

  • buton de S.O.S;

  • ieftin și durabil;

Observăm că dintr-o dată alegerea unui telefon pentru seniori a devenit mai complicată decât alegerea unui smartphone. Am studiat ofertele operatorilor și cele ale magazinelor online de la noi din țară și am ales câteva modele. Vodafone şi RCS & RDS lipsesc din listă deoarece nu am găsit nimic în oferta lor.

Orange şi Telekom sunt ceva mai atenţi cu clienţii lor de vârsta a 3-a. În magazinele lor online am găsit Alcatel One Touch 2004C. Preţul fără abonament la Orange este de 35 de Euro (157 de lei) iar la Telekom.ro de 169 de lei. Telefonul bifează majoritatea cerinţelor enumeratemai sus, chiar şi aceea cu dock-ul. Mufa micro-usb poate pune probleme bătrânilor deoarece dacă este introdusă greşit poate avaria telefonul.

alcatel 2004c telefon pentru seniori

Am făcut o căutare şi pe eMAG.ro şi am găsit acelaşi Alcatel de mai sus dar la preţul de 179 lei. Chiar dacă este puţin mai scump de eMAG, acesta vine deblocat pentru a putea fi utilizat în toate reţelele. Un alt telefon pe care aş vrea să-l menţionez aici este Myphone 1045. Nu am auzit de acest producător dar costă 149 de lei la eMAG.ro şi poate fi utilizat în toate reţelele. Din câte am citit în părerile cumpărătorilor meniul nu este tocmai simplu de utilizat şi fontul ar fi dificil de citit, am văzut însă şi persoane care erau mulţumite de achiziţie.

myphone 1045 telefon pentru seniori

Pe final de articol mi-aş dori ca operatorii şi magazinele online să vină cu o ofertă ceva mai diversificată pentru persoanele cu deficienţe de vedere şi de auz. Exluzând acel Alcatel n-am văzut alte telefoane pentru seniori decente. După cum observaţi marii producători sunt total dezinteresaţi de această nişă care este nexploatată din punctul meu de vedere.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×