ZTE, Lenovo şi Xiaomi ar pregăti propriile procesoare bazate pe tehnologie ARM

770 ori
<b>ZTE, Lenovo şi Xiaomi ar pregăti propriile procesoare bazate pe tehnologie ARM</b>După modelul celor de la Huawei şi LG, dar şi Samsung şi Apple, ZTE, Lenovo şi Xiaomi ar pregăti propriile procesoare pentru terminale mobile. Recent şi Sony negase&nbsp;o iniţiativă de genul, dar iată spre deosebire de japonezi, chinezii nu...

După modelul celor de la Huawei şi LG, dar şi Samsung şi Apple, ZTE, Lenovo şi Xiaomi ar pregăti propriile procesoare pentru terminale mobile. Recent şi Sony negase o iniţiativă de genul, dar iată spre deosebire de japonezi, chinezii nu ezită să se înhame la astfel de proiecte.

ZTE spre exemplu a primit finanţare de la guvernul chinez pentru a accelera dezvoltarea propriilor procesoare bazate pe tehnologie ARM. Lenovo are la rândul său un astfel de proiect, iar Xiaomi lucrează cu Leadcore Technology pentru a crea un SoC ce va fi inclus pe handseturile sale din 2016. Între timp producătorii chinezi de CPU-uri precum Allwinner, Rockchip şi Spreadtrum şi-au îmbunătăţit capacitatea de producţie.

Spre exemplu Spreadtrum nu va mai furniza doar chipseturi low end, ci va lansa soluţii FinFET în 2016. S-a discutat foarte mult în ultima lună despre puterea procesorului Huawei HiSilicon Kirin 950, de aici venind această avalanşă de proiecte menţionate mai sus. Primele generaţii de CPU-uri HiSilicon Kirin nu au fost chiar excelente, dar s-au îmbunătăţit semnificativ în ultimul an.

Qualcomm şi MediaTek au toate motivele să îşi facă griji.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×