Sony Xperia XZ primeşte testul foto DxOMark: ajunge pe podium, dar nu e perfect

2.517 ori
<b>Sony Xperia XZ primeşte testul foto DxOMark: ajunge pe podium, dar nu e perfect</b>Iată că la sfârșit de an cei de la DxOmark bifează pe listă și testarea lui Sony Xperia XZ, un terminal ce a impresionat publicul în special la captura video. Experții declară faptul că într-adevăr camera pe care telefonul o adoptă este una din zona

După ce am văzut că Google Pixel încheie anul 2016 pe primul loc în testele foto ale experţilor de la DxoMark, iar LG V20 şi Huawei Mate 9 sunt la egalitate, ajunge şi Xperia XZ în clasamentul lor, cu ceva întârziere. La Mobilissimo.ro, Xperia XZ e deja premiant, fiind desemnat telefonul cu cea mai bună stabilizare a imaginii în acest an şi cu cea mai bună filmare din mers. Hai să vedem ce a avut DxOMark de zis totuşi.

Sony Xperia XZ

Telefonul primeşte 87 de puncte , fiind pe locul 3 în clasamentul DxOMark şi împărţind poziţia cu Moto Z Droid Force, Galaxy S6 Edge Plus şi Xperia Z5. E totuşi sub HTC 10 şi Galaxy S7 Edge sau Xperia X Performance. Telefonul vine cu o cameră de 23 de megapixeli cu tehnologii hibrid de focalizare pe bază de PDAF, telemetru laser şi contrast AF. Beneficiem şi de revoluţionara stabilizare prin SteadyShot, specifică Sony.

Sony Xperia XZ

Testele DxOMark au apreciat expunerea în condiţii low light, focalizarea rapidă şi precizia în orice condiţii de iluminare, iar culorile sunt excelent calibrate. Detaliile sunt excelente, iar cantitatea de zgomot e foarte redusă. Pe partea de minusuri avem la fotografiere pierderea de detalii în scenele cu contrast ridicat, halouri şi artefacte la lumina puternică şi pierdere de claritate în colţuri faţă de centru.

Sony Xperia XZ

La captura video stabilizarea a fost foarte apreciată de experţi, ca şi focalizarea automată şi expunerea, dar au fost detectate "micro vibraţii" în timpul filmării de pe trepied, plus motion blur. Cel mai mare sub scor e cel de 93 de puncte la autofocalizare, urmat de 92 de puncte la stabilizare. Cel mai mic e cel de 70 de puncte la artefacte foto. Cu alte cuvinte, foarte bun, dar nu chiar excelent!

Sony Xperia XZ

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×