Star N9500 este un smartphone din China care vine cu spyware la pachet

Autor:  | Publicat în:  Chinezarii 1.200 ori
<b>Star N9500 este un smartphone din China care vine cu spyware la pachet</b>Acuzațiile de spionaj îndreptate către guvernul chinez datează de ceva vreme, inclusiv cele care implică utilizarea telefoanelor mobile pentru acest scop. Azi aflăm că există un smartphone din China care vine cu spyware preinstalat. &nbsp; Deja...

Acuzațiile de spionaj îndreptate către guvernul chinez datează de ceva vreme, inclusiv cele care implică utilizarea telefoanelor mobile pentru acest scop. Azi aflăm că există un smartphone din China care vine cu spyware preinstalat.

Deja știam că la Casa Albă se evită utilizarea handseturilor din China și că se luau măsuri contra spionajului. Revenind la telefonul menționat mai sus, Star N9500 este o clonă de Galaxy S4, care e disponibilă online printr-o serie de retaileri, printre care și Amazon.com. Cei de la G DATA au descoperit că acest handset include și spyware made in China. El vine cu o versiune malware a lui Play Store care permite spionajul utilizatorului.

Cu acel soft informațiile personale ale posesorului de telefon ajung la un server din China, iar o serie de aplicații pot fi instalate pe device apoi fără consimțământ. Informații precum date bancare pot fi interceptate, plus mesaje și apeluri telefonice. Atât microfonul, cât și camera pot fi activate de la distanță. Se pare că telefoanele se livrează cu troianul Android.Trojan.Uupay.D, deghizat în Play Store.

Star N9500 este un smartphone din China care vine cu spyware la pachet

Din păcate astfel de cazuri scad popularitatea unor companii din China care nu au de-a face cu acest fenomen și fac utilizatorii americani și europeni mai temători.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×