Strămoşul lui iPad, computerul Apple-1 din garajul lui Steve Jobs la vânzare pe eBay; Iată cât costă!

1.093 ori
<b>Strămoşul lui iPad, computerul Apple-1 din garajul lui Steve Jobs la vânzare pe eBay; Iată cât costă!</b>&Icirc;n ziua de azi luăm de-a gata tabletele şi telefoane noastre, uit&acirc;nd de unde au pornit toate aceste device-uri. Printre altele iPad-urile au pornit de undeva dintr-un mic garaj &icirc;n care lucrau Steve Jobs şi Steve Wozniak. Precursorul...

În ziua de azi luăm de-a gata tabletele şi telefoane noastre, uitând de unde au pornit toate aceste device-uri. Printre altele iPad-urile au pornit de undeva dintr-un mic garaj în care lucrau Steve Jobs şi Steve Wozniak. Precursorul tabletei de azi, al PC-urilor Apple şi nu numai este modelul Apple-1, iar un astfel de model a fost scos la licitaţie pe eBay.

La momentul scrierii acestui articol suma atinsă este de 50.000 de dolari, destul de mică pentru o astfel de piesa de muzeu. Acesta nu este orice model Apple-1, ci chiar cel asamblat în garajul familiei Jobs. Pentru aceste proiect Steve Jobs şi-a vândut dubita Volkswagen, iar manualul poarta autograful lui Steve Wozniak. Punerea la licitaţie a acestui device face parte din programul eBay Giving Works, care va dona o parte din suma obtinuta către Asociaţia ALS.

Licitaţia durează până pe 23 aprilie, iar acest arhaic computer include o placă de bază originală branduită "Apple Computer 1 Palo Alto. Ca. Copyright 1976", dar şi un microprocesor MOS Technologies 6502, 8K bytes RAM şi capacitoare Big Blue pentru alimentare.

Este inclus aici şi un ecran Sony Solid State TV-115 şi o carcasă de tip "clam shell" furnizată de către magazinul Byte Shop, pentru care Jobs şi Wozniak produceau aceste maşinării. Reţineţi că un Apple-1 similar a fost vândut către un muzeu anul trecut la o sumă de 905.000 de dolari.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×