SUA a "arestat" echipamente Huawei timp de 2 ani; Le trimite înapoi doar după ameninţarea cu un proces

1.444 ori
<b>SUA a "arestat" echipamente Huawei timp de 2 ani; Le trimite înapoi doar după ameninţarea cu un proces</b>Huawei şi-a primit în sfârşit înapoi echipamentele reţinute de SUA în ultimii 2 ani pentru investigaţii. E vorba despre echipamente telecom, care ar fi fost "arestate" în mod ilegal timp de 2 ani. Filiala din State a companiei chineze

Huawei şi-a primit în sfârşit înapoi echipamentele reţinute de SUA în ultimii 2 ani pentru investigaţii. E vorba despre echipamente telecom, care ar fi fost "arestate" în mod ilegal timp de 2 ani. Filiala din State a companiei chineze începuse procese pe această temă şi acum le-a retras. Atacă inclusiv Departamentul de Comerţ, iar Huawei insistă că acele echipamente au fost blocate şi reţinute în mod ilegal.

Totul a pornit de la vămile din SUA, care au confiscat echipamentele şi le-au transferat la Departamentul de Comerţ din SUA. Printre echipamente se numără şi switch-uri Ethernet şi servere. După ce au fost testat pentru spyware, backdoor-uri şi alte breşe de securitate (intenţionate sau nu), acele dispozitive ar fi trebuit să revină în China. Problema e că au fost ţinute luni bune după termen, pentru că trimiterea lor în China însemna o încălcare a legilor de export din State.

Huawei nu a avut de ales şi a trebuit să se judece cu autorităţile. Abia în august 2019 SUA şi-a dat seama că nu e nevoie de licenţă specială de export şi a returnat tot. 2 ani de investigaţii? Sună totuşi cam mult şi cam abuziv de la Taica Trump… daca nu am cunoaște și cum procedează Huawei (vezi cazul acelei protecții de sticlă). 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×