Un malware grav loveşte telefoane populare cu Android, chiar dacă Google teoretic oferise deja un patch

2.979 ori
<b>Un malware grav loveşte telefoane populare cu Android, chiar dacă Google teoretic oferise deja un patch</b>Google şi-a făcut mea culpa în ultimele zile pentru că o serie de terminale populare cu Android au fost afectate de o vulnerabilitate zero day, care teoretic primise deja un patch de la Marele G

Google şi-a făcut mea culpa în ultimele zile pentru că o serie de terminale populare cu Android au fost afectate de o vulnerabilitate zero day, care teoretic primise deja un patch de la Marele G. Problema e cu atât mai mare cu cât permite unor hackeri să preia complet controlul asupra telefonului tău. Aflaţi mai jos ce smartphone-uri sunt afectate.

Trebuie spus că Google oferise deja un patch pentru problemă, dar aceasta încă există pe telefoane cu Android. Google a astupat breşa încă din kernel-ul LTS 4.14, AOSP Android 3.18, AOSP Android 4.4 şi AOSP Android 4.9, în decembrie 2017. În ciuda acestui patch, următoarele telefoane sunt vulnerabile:

  • Pixel 2 cu Android 9 şi Android 10 preview
  • Huawei P20
  • Xiaomi Redmi 5A
  • Xiaomi Redmi Note 5
  • Xiaomi A1
  • Oppo A3
  • Moto Z3
  • Telefoanele LG cu Android Oreo
  • Samsung S7, S8, S9

Sunt destul de multe modele populare pe această listă, dacă ne gândim numai la cele LG cu Android Oreo. Culmea e că am fi crezut că telefoanele Pixel sunt ceva mai bine protejate de Google. Bug-ul a fost raportat spre companie pe 26 septembrie şi asociat cu organizaţia NSO Group. Acest grup a fost legat şi de atacul din mai care a afectat Whatsapp, deşi ei insistă că produc doar tool-uri legitime şi nu se ocupă cu hacking.

Pentru a putea fi afectat de problema trebuie să instalezi o aplicaţie dubioasă şi telefonul tău va fi apoi controlat de hackeri. Actualizarea de securitate pe luna octombrie ar trebui să rezolve tot, dar nu ştim cum vor sta telefoanele mai vechi şi dacă o vor primi în timp util sau nu. Actualizarea pe octombrie ar trebui să vină săptămâna viitoare, după ce va fi testată şi analizată de către producătorii de telefoane.

Concluzia? Atenţie la ce instalaţi in această perioadă… 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×