Un tânăr de 19 ani din România a creat mașină care se conduce singură; Premiat de Intel!

1.654 ori
<b>Un tânăr de 19 ani din România a creat mașină care se conduce singură; Premiat de Intel!</b>Ionuț Budișteanu, un tânăr de 19 ani din România a primit premiul întâi pentru dezvoltarea unui model viabil de mașină care se conduce singură și nu costă foarte mult. Premiul a fost acordat în cadrul Intel International Science and...

Ionuț Budișteanu, un tânăr de 19 ani din România a primit premiul întâi pentru dezvoltarea unui model viabil de mașină care se conduce singură și nu costă foarte mult. Premiul a fost acordat în cadrul Intel International Science and Engineering Fair.

Google avea deja un proiect ce implica astfel de mașini, dar iată că tânărul din Râmnicu Vâlcea le-a luat-o înainte. Ionuț Budișteanu a primit o bursă de 75.000 de dolari drept premiu și el a menționat că deși Google lucra la ceva similar din 2010, soluția sa este mai economică. Mașina Google are un radar 3D de înaltă rezoluție, aceea fiind cea mai scumpă tehnologie de la bordul său.

Un tânăr de 19 ani din România a creat mașină care se conduce singură; Premiat de Intel!​

Ionuț a căutat o metodă pentru a scăpa de acel radar, iar soluția găsită de el implica procesarea imaginilor capturate de un webcam folosind un sistem de inteligență artificială. Acesta va detecta curbele, obstacolele și orice ajunge în calea automobilului. Sistemul implica și un radar 3D de rezoluție mică, care va recunoaște obiectele de mari dimensiuni, precum alte mașini, case sau pomi.

Sistemul a fost deja testat, Ionuț Budișteanu rulând 50 de simulări pe el, dintre care 47 au funcționat fără probleme. Felicitări Ionuț și sperăm să mai auzim acest nume pe viitor!

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×