Un telefon 3G Linux mai ieftin de 100 de dolari!

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.497 ori
<b>Un telefon 3G Linux mai ieftin de 100 de dolari!</b>Un terminal mobil bazat pe Linux si tehnologia 3G a fost creat si ar putea fi disponibil prin intermediul marilor operatori, la preturi de mai putin de 100 de dolari. Rezultatul colaborarii dintre NXP Semiconductors si Purple Labs este handsetul Purple...

Un terminal mobil bazat pe Linux si tehnologia 3G a fost creat si ar putea fi disponibil prin intermediul marilor operatori, la preturi de mai putin de 100 de dolari.

Rezultatul colaborarii dintre NXP Semiconductors si Purple Labs este handsetul Purple Magic, care poate fi modificat de catre producatori, astfel incat sa includa sau excluda functii 3G. Producatorii noului terminal au sugerat faptul ca publicul tinta al lui Purple Magic este cel din Asia de SE, Europa de Est si America Latina. Va trebui totusi sa aflati ca Purple Magic nu este primul terminal mobil 3G care tinteste catre tarile in curs de dezvoltare, avand in vedere ca anul trecut LG a castigat premiul "3G Pentru Toti" acordat de Asociatia GSM, pentru telefonul LG-KU250, cu un pret similar cu al handsetului mentionat anterior.

Purple Magic poate reprezenta totusi o rampa de lansare catre un succes total in industria mobila, a sistemului de operare Linux, care va deveni majoritar pe smartphone-uri pana in 2012, dupa parerea analistilor. Atat NXP, cat si Purple Labs fac parte din Fundatia LiMo, raspunsul la OHA celor de la Google, care marseaza pe implementarea platformei Linux pe terminalele mobile.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×