Un telefon 3G Linux mai ieftin de 100 de dolari!

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.515 ori
<b>Un telefon 3G Linux mai ieftin de 100 de dolari!</b>Un terminal mobil bazat pe Linux si tehnologia 3G a fost creat si ar putea fi disponibil prin intermediul marilor operatori, la preturi de mai putin de 100 de dolari. Rezultatul colaborarii dintre NXP Semiconductors si Purple Labs este handsetul Purple...

Un terminal mobil bazat pe Linux si tehnologia 3G a fost creat si ar putea fi disponibil prin intermediul marilor operatori, la preturi de mai putin de 100 de dolari.

Rezultatul colaborarii dintre NXP Semiconductors si Purple Labs este handsetul Purple Magic, care poate fi modificat de catre producatori, astfel incat sa includa sau excluda functii 3G. Producatorii noului terminal au sugerat faptul ca publicul tinta al lui Purple Magic este cel din Asia de SE, Europa de Est si America Latina. Va trebui totusi sa aflati ca Purple Magic nu este primul terminal mobil 3G care tinteste catre tarile in curs de dezvoltare, avand in vedere ca anul trecut LG a castigat premiul "3G Pentru Toti" acordat de Asociatia GSM, pentru telefonul LG-KU250, cu un pret similar cu al handsetului mentionat anterior.

Purple Magic poate reprezenta totusi o rampa de lansare catre un succes total in industria mobila, a sistemului de operare Linux, care va deveni majoritar pe smartphone-uri pana in 2012, dupa parerea analistilor. Atat NXP, cat si Purple Labs fac parte din Fundatia LiMo, raspunsul la OHA celor de la Google, care marseaza pe implementarea platformei Linux pe terminalele mobile.


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×