Vânzările lui iPhone X în perioada sărbătorilor ar putea dezamăgi

733 ori
<b>Vânzările lui iPhone X în perioada sărbătorilor ar putea dezamăgi</b>Din câte se pare, perioada sărbătorilor de iarnă nu va aduce vânzări uriașe pentru iPhone X, asta dacă e să luăm în calcul spuselor analistului Karl Ackerman de la Cowen and Company. Acesta afirmă că telefonul aniversar nu fa

Chiar dacă iPhone X se vinde clar mai bine decât iPhone 8 şi iPhone 8 Plus, se pare că terminalul cu breton ar putea să nu livreze chiar numerele la care gigantul din Cupertino spera. Tradiţional perioada sărbătorilor de iarnă aduce vânzări uriaşe pentru marii producători de telefoane, dar Apple ar putea face excepţie.

Nu e doar o speculaţie a noastră, ci e teoria analistului Karl Ackerman de la Cowen and Company. Acesta a scris o analiză detaliată a pieţei şi situaţiei curente Apple, în care afirmă că "setea" consumatorilor pentru iPhone X a fost sub aşteptări, publicul migrând spre modelele precedente iPhone. Nu e vorba despre disponibilitatea handset-ului de 999 dolari, ci pur şi simplu publicul e încă atras de iPhone 7 şi 7 Plus. Până şi iPhone SE e menţionat în această analiză.

Trebuie spus că toate cele 3 iPhone-uri noi se vând bine, dar nu există semne că ar exista un "super ciclu", un salt în upgrade-uri realizat de către posesorii de modele iPhone din 2015 sau mai vechi. Ackerman estimează livrări totale de 79 de milioane de telefoane iPhone pentru trimestrul fiscal în care ne aflăm acum. Teoretic e Q4 2018 calendaristic, dar pentru Apple este Q1 2018 fiscal.

Cele 79 de milioane de unităţi sunt un mic salt de la cele 78.3 milioane de anul trecut în aceeaşi perioadă. Pentru trimestrul viitor avem predicţii ce indică 56 de milioane de unităţi, faţă de cele 51.2 milioane. Cu toate acestea există alte recorduri stabilite deja, precum cel adus de iPhone 6, cu 61 de milioane de unități în 2015. Apple nu prea dezvăluie cifre de vânzări, deci ne bazăm pe analişti şi experţi să facă lumină cândva la începutul anului viitor.

Să nu performezi de sărbători e o tragedie pentru un colos tech... iar pentru orice companie să nu îţi depăşeşti propriile recorduri înseamnă stagnare.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×