ZTE va construi infrastructura pentru o rețea LTE folosită de Cosmote România

Autor:  | Publicat în:  TELEKOM 1.035 ori
<b>ZTE va construi infrastructura pentru o rețea LTE folosită de Cosmote România</b>Odată cu trecerea la Telekom, serviciile Cosmote/Romtelecom vor evolua și asta presupune și o rețea de tip LTE oferită publicului. ZTE s-a angajat să construiască infrastructura necesară, producătorul chinez semnând contractul cu operatorul de...

Odată cu trecerea la Telekom, serviciile Cosmote/Romtelecom vor evolua și asta presupune și o rețea de tip LTE oferită publicului. ZTE s-a angajat să construiască infrastructura necesară, producătorul chinez semnând contractul cu operatorul de telefonie mobilă.

​

Scopul este de a transforma actuala rețea 2G/3G și a de a construi o nouă rețea LTE în sudul României. Proiectul include peste 3000 de stații bază, oferind celor de la ZTE posibilitatea de a rămâne un jucător important pe piața de echipamente telecom din Europa. Cele două firme au mai colaborat și în trecut, în 2010 ZTE finalizând un proiect UMTS pentru același operator. în 2012 Cosmote România câștiga o licitație pentru spectrul 25M, 1800M și 10M 2600M, anunțându-și intenția de a lansa servicii LTE.

Vicepreședintele ZTE, Xiong Hui apromis că nouă rețea va folosi cele mai avansate produse și soluții. Vă reamintim că începând cu mijlocul lui septembrie, Romtelecom și Cosmote România vor folosi împreună brandul Telekom Romania. Deutsche Telekom controlează o mare parte din acțiunile Hellenic Telecommunications Organization, OTE, care la rândul său deține 54.01% din Romtelecom și are și multe acțiuni la Cosmote România.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×