Samsung Galaxy Tab S10 FE Unboxing: tableta pentru studenţi, designeri, animatori, acum cu extra AI

352 ori
<b>Samsung Galaxy Tab S10 FE Unboxing: tableta pentru studenţi, designeri, animatori, acum cu extra AI</b>Cea mai bună tabletă midrange Samsung pentru mine a fost în ultimii ani Galaxy Tab S6 Lite. Şi acum o consider un reper, iar călcând pe urmele sau au venit pe rând Galaxy Tab S9 FE şi recent Tab S10 FE. Acest din urmă model

Cea mai bună tabletă midrange Samsung pentru mine a fost în ultimii ani Galaxy Tab S6 Lite. Şi acum o consider un reper, iar călcând pe urmele sau au venit pe rând Galaxy Tab S9 FE şi recent Tab S10 FE. Acest din urmă model a ajuns pe masa noastră de teste şi primeşte un unboxing mai jos. Preţul oficial e pe la 2500 de lei, în ediţia Wi-Fi, dar am prins-o la eMAG la 2160 lei pe 12 mai. 

Pe scurt

Avem de-a face cu o tabletă cu Android 15, cu ecran de 10.9 inch, corp foarte subţire din aluminiu şi cu procesor de Galaxy A56, Exynos 1580. Are difuzoare stereo, stylus la pachet şi AI, adică Gemini, Bixby, Circle to Search, ceva editare foto şi AI Select. Plus posibilitatea de a rezolva operaţii matematice în Notes.

Ce e în cutie?

Clar nu încărcător! Primim cheiţa ce oferă acces la slotul microSD, manual, stylus S-Pen fără Bluetooth, din acela gros. Dacă vrei cu Bluetooth poţi cumpăra un S Pen Pro separat. Avem şi cablul de la USB-C la USB-C.

Design

Tableta are cam acelaşi design ca predecesorul, e un bloc plat din aluminiu. E mai uşoară şi mai subţire decât Tab S9 FE totuşi, la 6 mm şi 497 grame. Acel model avea 6.5 mm şi 523 grame. Vine cu muchii groase ale ecranului, dar asta nu e neapărat ceva rău, lăsând destul loc să îţi odihneşti degetele acolo.

Galaxy Tab S10 FE

Are ecran de 10.9 inch şi certificare IP68, deci rezistă la apă şi praf. Remarc şi decupajele mari pentru antene în spate, slotul microSD lateral şi butonul Power sus, cu cititor de amprente integrat.

Display şi hardware

Samsung Galaxy Tab S10 FE dispune de acelaşi ecran ca şi Tab S9 FE, adică un LCD de 10.9 inch, cu raport ecran-corp de 81.7%. Are rezoluţie de 2304 x 1440 pixeli şi refresh rate de 90 Hz. Procesorul este unul de 4 nanometri, un Exynos 1580, cel de pe Galaxy A56. Vine după un Exynos 1380 pe Tab S9 FE. Primim şi 8 GB RAM LPDDR5 şi 128 sau 256 GB stocare, dar şi slot microSD, ce poate găzdui carduri de până la 2 TB.

Galaxy Tab S10 FE

Bateria are capacitate de 8000 mAh şi se încarcă la 45W. Promite pe hârtie până la 20 de ore de playback video. Primim şi difuzoare stereo, doar două aici, dar şi suport Bluetooth 5.3, NFC, Wi-Fi 6, port USB-C 2.0. Se vinde şi o ediţie cu conectivitate celulară, mai scumpă, separat. Cât despre camere, cea principală are rezoluţie de 13 MP, venind după una de 8 MP pe Tab S9 FE.

Cea selfie are 12 MP şi e mai degrabă gândită pentru videoconferinţe. Camera ştie şi filmare 4K 30 şi are şi opţiuni Pro, Pro Video, Portrait, 

Software

Rulează Android 15, cu One UI 7.0 aplicat peste şi cu 7 ani de actualizări software. Încă nu e clar dacă sunt actualizări Android sau le includ pe cele de securitate. Poate controla aspirator, frigider, maşina de spălat smart, video interfon, prin SmartThings. Există şi Link to Windows, DEX pentru cei care vor o experienţă a la Windows, cu ferestre redimensionabile, care se pot muta, cu taskbar şi alte similarităţi.

Primim şi funcţionalitate Second Screen şi o interfaţă ce include o zonă Dock de aplicaţii jos, aplicaţii deschise recent. AI Select e disponibil în bară Edge, permiţând crearea de un soi de captură de ecran mai inteligentă. Extrage text, permite partajare, căutare pe web, lipire în clipboard sau creare de GIF din video. Aplicaţia de luat notiţe şi desen Notes permite corectarea şi aranjarea scrisului de mână, convertirea sa în text digital, rezolvarea de calcule matematice, trasarea de forme geometrice.

Galaxy Tab S10 FE

În Gallery găsim Remaster, Oject Eraser, adică prin AI putem şterge obiecte şi să facem pozele să arate mai bine. Scăpăm şi de reflexii şi umbre. Tot în Gallery apare şi Instant Slow Mo. Continuăm cu alte funcţii AI: Circle to Search, care identifică şi melodii şi orice încercuieşti pe ecran, Gemini, care are şi Live, cu care partajezi ce e pe ecran şi ce vede camera, dar şi Bixby. 

Stylus-ul permite desen şi scris de mână, e util pentru studenţi, e util şi pentru a sublinia pe cursuri. În Notes poţi lucra cu PDF-uri, înregistrare audio, iar cei mai pasionaţi de desen au şi aplicaţia Clip Studio Paint, e drept, cu abonament.

Impresii

Tableta mi se pare cam scumpă pentru un succesor de Tab S6 Lite, chiar şi verişor îndepărtat. Un preţ corect ar fi maxim 1700 lei. O văd bună pentru studenţi şi elevi, designeri şi animatori amatori, iar la profesionişti să fie "tableta pentru acasă", pentru a continua pasiunea de desenator şi grafician şi acasă. E subţire, uşoară, comodă, şi judecând după A56 şi al său CPU, e şi performanţă la gaming. 

Samsung Galaxy Tab S10 FE, prețuri actualizate:

Samsung Galaxy Tab S10 FE Unboxing:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×